Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banánmisu Kisbékától

Banánmisu Kisbékától
Banánmisu Kisbékától
45 perc / előkészület: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tiramisu egy olyan édesség, amiből szinte bármennyit be tud kanalazni az ember, legalábbis számomra. Habár a klasszikus verzió verhetetlen, érdemes kipróbálni banánnal, eperrel, vagy bármilyen friss gyümölccsel. :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kávét lefőzzük (ízlés szerint lehet hozzá adni egy kis tejet), hozzákeverünk egy csomag vaníliás cukrot és a rumaromát.
  2. Egy tepsi alját végigrakjuk egy sor kávéba áztatott babapiskótával, majd félretesszük. A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük, közben fokozatosan adjuk hozzá a zselatinfixet. A mascarponét elkeverjük a cukorral, a másik csomag vaníliás cukorral, és ízlés szerint adunk hozzá egy kis rumaromát is.
  3. A habtejszínt a mascarponés krémhez keverjük, a banánokat felkarikázzuk, és a babapiskótás rétegre rakunk belőle. Ezt követi a krém, újabb babapiskóta, banán és krém. Ezt addig csináljuk, ameddig minden hozzávalónk el nem fogy. :)
  4. Pár órára a hűtőbe tesszük pihenni, de másnap (amikor az egész átveszi a banán ízét) a legjobb.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 076
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kisbeka

Mióta szakács: 2016.03.05.
5 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes babapiskótás süti, mascarponés banános sütemény babapiskótával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

773
babapiskóta 30 db
feketekávé 500 ml
vaníliás cukor 2 csomag
rumaroma 10 csepp
mascarpone 250 g
habtejszín 400 ml
cukor 150 g
zselatinfix 1 csomag
banán 2 közepes db