Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banánnal töltött csirkemell kirántva

Banánnal töltött csirkemell kirántva
Banánnal töltött csirkemell kirántva
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Vidék Íze újságban láttam, igaz ott, nagyobb húsba, nagyobb banánt tekertek, de az egy kissé drága mulatság lett volna, és így kicsiben is pompázatos élményt nyújtott.
Előtte egy kis zöldborsóleves csipetkével, csodás ebédünk volt. Jó, hogy volt leves, a húst a fiam így is keveselte.
 

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

A díszítéshez

ajánlat

Aki gondolja, gondolkozzon nagyban, nagyobb mellhúsba, fűszerezés után, a nagyobb banán, de akkor mindenből több kell, sokkal.
Köreten is lehet változtatni: lehet burgonyapüré, lehet párolt rizs - már ugye a banán miatt is, de nekem ez a forró vajjal átforgatott burgonyakocka is bevált.
Nálunk savanyúságot nem igényelt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket szép szeletekre vágjuk, kissé kiverjük, sózzuk és borsozzuk.
  2. Beleteszünk mindegyikbe egy kis guriga banánt, feltekerjük.
  3. Tányérok: egyikbe liszt, másikba felvert tojás, harmadikba a szezámmagos prézli kerül.
  4. Ezekben forgatjuk meg a töltött húsokat, majd bő, forró olajban kisütjük, többször forgatva (kb.: 6-7 perc alatt darabját, itatósra szedjük ki).
  5. A megpucolt, felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszürjük, vajjal átforgatjuk
  6. Tálaláskor a burgonya mellé tesszük a húsokat, a burgonyát megszórjuk petrezselyemzölddel,és rátesszük a kisült, megmaradt banánkarikákat.

  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 495
elküldve: 3
receptkönyvben: 370
elkészítve: 15/18
Facebookon megjelent: 1

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott csirkemell banánnal töltve, banános rántott csirkemell, banánnal töltött rántott csirke

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs Sun, 2013-11-10 15:45

Kedves Éva-Anyóca!

Tudatom veled, feladtam a 15 éves vega életmódom.
Ezért az étekért érdemes volt.
Bírom a konyhád.
:-)
Szép napot!

Üdvözlettel:
G.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-11-16 19:45

Kedves Lilapipacs! Nagyon köszönöm, hogy kipróbáltad a receptet, ami tényleg finom. :) Az meg kifejezetten nagy öröm, hogy az én receptem volt az, ami arra a gondolatra sarkallt, hogy kipróbáld ismét a húst, valamilyen formában: köszönöm, hogy ez az én receptem volt. :) Remélem, hogy máskor is fogod készíteni. Szép hétvégét kívánok, és ha mértékkel is, de finom húsos fogások elkészítését , jó étvággyal való fogyasztását kívánom. :) Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-05-09 08:06

Kedves Bogi!
Itt az én banánnal töltött és rántott csirkemellem, bár nem olyan szép nagy szelet mellek, de elkészítettem már, és nagyon bejött, finom, azóta is télidőben, sokszor készítettem:-)))
Nemrég láttam, valaki ezen ízkombinációval próbálkozott, és ezek szerint már Ő is tudja, mi a jó:-))
Szép napot!
Hűvös van, de már nem annyira, és süt a nap, aminek itt az ideje:-)))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-10-20 21:00

Kedves szurosp!Nagyon kedves Tőled is!Fejlődök,remélem.Variálok, hogy lenne jobb, gusztusosabb, és ígéretesebb,amit főztem.Ezek szerint jó úton haladok.Neked is azt írom, amit Editnek, hogy a szürkülettől, téltől félek, mert főznék-sütnék, de hogy hogyan lesz fényképezve, még kétséges, eddig az ilyen képek nem igazán az eredeti színben pompáztak, de majd gyakoroljuk azt is.Sajna a rossz idő hamarabb beköszönt, és ennek én e miatt se örülök, meg amúgy se rajongok az ilyen időért.Szép napot Nektek holnapra!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-10-20 20:54

Kedves laraed!Fejlődési fokon vagyok a tálalási módozatban, a fiam a fényképezésben.Attól azonban tartok, hogy mi lesz télen, mert most még némi napsütés, világosabb fény, és kivonszolom a tányérommal együtt a fiamat a gépével, de ha jön a szürkület, és már délután háromkor?Akkor minden tök sárga, legalábbis a tavalyi csokitortája decemberben, minden volt, csak barna nem.Szóval, akkor, nem tom mi lesz.Most fejlődök.Télen is szeretnék sütni-főzni, majd kiderül, milyen lesz a kép.De közölte, hogy ki ne találjam, hogy a szép tiszta, de hideg havas teraszra majd kijön fényképezni!Bizakodás.....Köszi szépen.Holnapra szép napot.Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-10-20 15:18

Gratula Éva -Anyóca ! És még mertél sírni , hogy a Te képeid nem olyan jók !!! Akkor ez mi???? :)))))) Üdv Edit

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-10-20 17:17

Abszolut igazat adok Edit!!! Nem győzök nyelni, ahogy látom! Nem egyformáknak kell lenni a képeknek kedves Éva-Anyóca, hanem mindenkinek kialakul egy saját stílusa, és ez nagyszerű dolog! Jönnek majd menet közben az ötletek, és mindig egyre jobb és jobb lesz. Mint Nálad is! Pusz: Mrs Smith

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-10-20 11:57

Kedves Amurath!Nagyon köszi a kedves szavakat, hogy szerinted ez jobban néz ki, mert elsőre nekem nem jött be a sajátom.Nagyon köszi még egyszer!Nem, nem kell félni, de ugye az fura,édes banán íz, a párom is emiatt ízlelgette, majd belejött, mert a banán találkozik a csirkemellel, ami kinézetre guszta, a banán íze jellegzetes,és ha szereted, akkor fincsi, és egyáltalán nem lesz olyan, brrr...,amire gondolsz.Bátran vágj bele!!!!Jó étvágyat, és sok sikert!Szép napot!Éva-Anyóca

most kínaisat főzök, ugyanis a spájzunkban most nem az oroszok vannak, hanem a kínaiak-azaz, az alapanyagok, valahogy beleszerettem,( de próbálkozok,mással is), de most ez a favorit,csak más a husi,remélem, hamar felkerül majd

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2010-10-20 11:46

Drága Éva-Anyóca, én is láttam a Vidék ízében, de ez jobban néz ki! :-) Mondd csak, a banán nem lesz olyan ...hmm hogy is mondjam...szottyos a sütéstől? :-) Változik az íze vagy felismerhető marad? Annyira jól néz ki és mennék hozzád ebédre! Zsuzsa

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-10-20 11:35

Kedves Kerigirl!Nagyon szívesen.Remélem ízleni fog, nekünk legalábbis fincsi volt.Ha teheted, inkább több hús és több banán, és sokkal fincsibb, nekem csak akkor annyi csirkemellem volt, de érdemesebb nagyobb hússal,ha teheted, abban több banán fér, és úgy sokkal jobban kijön az íze.Szép napot és hétvégét.Sok sikert a próbához!Éva-Anyóca

Kerigirl
Keri / Kerigirl Wed, 2010-10-20 09:49

Jujjjj,ez nagyon jól nézzz ki!!!szerintem ez lesz a hétvégi menü:-))))))
Köszönöm!!!

1773
csirkemell filé 90 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
banán 3 db
finomliszt 20 dkg
zsemlemorzsa 25 dkg
tojás 2 db
szezámmag 2 ek
napraforgó olaj 3 dl
burgonya 2 kg
vaj 5 dkg
petrezselyem 1 csokor
banán 1 db