Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banános-bogyós muffin

Banános-bogyós muffin
Banános-bogyós muffin
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a gyümölcsös muffin ovis farsangra készült, de jutott kóstoló a családtagoknak is, akik azonnal követeltek egy újabb adagot!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bogyós gyümölcsöt, ha friss, megmossuk (ha fagyasztottból készül, nem kell kiengedni előtte!), a banánt villával összetörjük.
  2. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és a fahéjjal.
  3. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat, és alaposan összedolgozzuk.
  4. A banánokat a tojásos keverékhez adjuk, majd beletesszük a lisztes keveréket is, finoman összekeverjük, majd beleforgatjuk a bogyós gyümölcsöt is.
  5. Muffin formába töltjük, és előremelegített sütőben sütjük 25-30 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 271
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bogyós gyümölcsös muffin, banános muffin bogyós gyümölcsökkel, gyümölcsös muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

484
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
tojás 2 db
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 12.5 dkg
banán 2 közepes db
piros ribizli 20 dkg