Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banános kekszek Olgitól

Banános kekszek Olgitól
Banános kekszek Olgitól
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs is jobb, mint a  házi keksz! Maradék banán felhasználására is remek. Anyukáknak a táskába rejteni hosszas sétákra. Gyerekzsúrra. Nagyon gyorsan elkészül, mindössze 20 perc az egész, elejétől végéig. Tojás- és tejmentes.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 230 fokosra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és tegyük félre.
  2. Mivel mi nem szeretjük a nagy darabos hozzávalókat a kekszben, ezért a kókuszreszeléket és a zabpelyhet aprítóban kisebb szemcséjűre redukáltam.
  3. Gépi habverővel keverjük krémesre a vajat és a cukrot.
  4. Kavarjuk bele az összenyomott banánokat, míg teljesen össze nem keveredik.
  5. Adjuk hozzá a sütőporos-szódabikarbónás lisztet, zabpelyhet, kókuszt, és keverjük össze alaposan.
  6. A tésztából teáskanállal tegyünk kis halmokat tisztes távolságra egymástól a sütőpapírra. 
  7. Tegyük a sütőbe, és vegyük is le a hőfokot 200 fokosra.
  8. Süssük 10 percig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 640
elküldve: 5
receptkönyvben: 227
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banános keksz, zabpelyhes banánkeksz, kókuszos banánkeksz

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sütni tanulok
Sütni tanulok Fri, 2017-06-02 14:40

Kedves Olgi! Ma megcsináltam, finom lett, de nem mondanám késznek, mert inkább puffancs és nagyon laposak is. Nem ropogós, nem omlós, inkább habszerűen könnyű,ruganyos. Nekem csak 2 banánom volt, így picit kevesebbet tettem lisztből, cukorból és margarinból, de a többiből nem, akkor és nem is daráltam . Mi lehet a gond?

Anyamano
Anyamano Wed, 2013-06-12 11:55

Szia! Szeretném elkészíteni a kekszet de az a gondom, hogy nincs itthon zabpehely. Viszont van 7gabonás pép (gabonaörlemény); szerinted lehetne azzal helyettesíteni? Köszönöm a válaszod!

witch
witch / witch Mon, 2013-02-04 16:48

Koszonom a receptet!
Amilyen egyszeru elkesziteni, olyan finom!
Hogy nekem miert nem jutott eszembe a daralas?
Az en "picikem" (21 eves) nem szereti a kokuszreszeleket,
de az izet igen, szoval koszonet az otleter is. :)
udv:witch

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Mon, 2013-02-04 18:41

Szia!
Szívesen! Az enyéim még csak 2 és 5 évesek, de tudom, hogy a darabos dolgokat sokan nem szeretik, ezért találtam ki, hogy összedarálom a zabpelyhet és a kókuszreszeléket. Múlt héten sütöttem a lányom ovis csoportjába egy gyengébb ebéd után, legyen nekik nasi, és mikor mentem délután, nagyon dicsérték a gyerekek.
Örülök, hogy nektek is tetszett ez az egyszerű süti :)

Olga

mimi0877
mimi0877 / mimi0877 Thu, 2013-01-31 17:31

Szia!
Mi is szeretjük a házi készitésű kekszeket.Elkésziteném,csak van egy kérdésem:tojás nem kell bele?

877
banán 3 nagy db
tejmentes margarin 125 g
cukor 225 g
finomliszt 275 g
sütőpor 1 tk
szódabikarbóna 0.5 tk
kókuszreszelék 4 dkg
zabpehely 4 dkg