Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banános kuglóf karamellöntettel

Banános kuglóf karamellöntettel
Banános kuglóf karamellöntettel
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit túlvásároltam magam banánból, aminek az lett a következménye, hogy néhány darab a túlérés szélére került, úgyhogy ahelyett, hogy holnap már kidobjam, gyorsan a kuka helyett inkább egy kuglófba került.

hozzávalók / 6 adag

A kuglófhoz

A karamell öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

A kuglófhoz

  1. A vajat a cukorral együtt habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és alaposan elkeverjük.
  2. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a sóval, majd apránként a vajas-tojásos keverékhez adjuk.
  3. A banánokat villával püré állagúra törjük és a görög joghurttal együtt hozzáadjuk a tésztához. Opcionálisan kevés vaníliával ízesíthetjük.
  4. A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük és beleöntjük a masszát.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30-40 percre

A karamell öntethez

  1. A cukrot egy edénybe tesszük, majd lassú tűzön melegíteni kezdjük. Időnként érdemes megkavarni.
  2. Amint felolvadt minden kristályszem, nagyobbra vesszük alatta a lángot, és folyamatos keverés mellett tovább melegítjük egészen addig, amíg szépen barnulni nem kezd.
  3. Lehúzzuk a tűzről a karamellt, hozzáadjuk a vajat és alaposan elkeverjük. Ne ijedjünk meg, meg fog keményedni, de amint visszatesszük a tűzre közepes lángra, újra olvadni kezd, ekkor hozzáadjuk a tejszínt, és addig keverjük, amíg teljesen homogén nem lesz.
  4. A kuglófot a karamellszósszal nyakonöntve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 16 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 055
elküldve: 9
receptkönyvben: 407
elkészítve: 29/29
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás kuglóf banánnal, banánmentő kuglóf karamell szósszal

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TAdrienn
TAdrienn Thu, 2016-10-27 23:17

A barátom szerint a legfinomabb süti amit eddig az asztalra tettem :) Az igazsághoz hozzátartozik, hogy én egy kicsit változtattam a recepten, ment a kuglófba 2 csapott tk sütöpor, kb egy nagy tk örölt fahéj, és egy szem reszelt tonkabab :)

greenpearl
greenpearl / greenpearl Sun, 2015-09-13 20:16

Kicsit gyanakodtam, hogy ennyi szárazanyaghoz a teáskanál sütőpor nem lesz elég, hogy megemelje. Nos, igazam lett. Az íze jó, és egyszerű volt összerakni, de lapos maradt szegény és tömör a tésztája.

HannaG
HannaG Sat, 2015-03-21 11:40

Kedves ízHuszár!
A görög joghurt nem hagyható ki, vagy helyettesíthető valamivel, ami tejmentes?
Amúgy szuper a recept!

nutria
Asszonycicc / nutria Tue, 2015-03-03 19:22

Micsoda nehéz kérdés, vajon hova kerül a görög joghurt? Bár kimaradt, teljesen egyértelmű, hogy a kuglóf tésztába kell, a nedves anyagokkal kerül összedolgozásra az 1-es pontban.

527
vaj 80 g
cukor 125 g
tojás 2 db
finomliszt 200 g
sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
banán 270 g
görög joghurt 70 g
cukor 115 g
vaj 2 ek
habtejszín 125 ml