Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banános-mogyorós muffin

Banános-mogyorós muffin
Banános-mogyorós muffin
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét tanulás közben kapott el az ihlet. Mivel annyi finom idénygyümölcs van a piacon, nem nagyon fogyott a pár napja megvett banán az asztalról. Sajnáltam volna kidobni, inkább megkreáltam ezt a muffint. Így gyorsabban eltűnik.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A mogyoró helyettesíthető dióval is. Tálalás előtt csurgathatunk rá mézet.
Én elég érett banánokat használtam, ezért nagyon intenzív lett az ízük a muffinban, így nem ajánlom annak, aki a banánt nem szereti :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, papírformákat teszünk a muffin formába. A mogyorót durvára daráljuk.
  2. A vajat a tojással és a cukorral habosra keverjük.
  3. Egy másik tálban villával összetörjük a banánokat, és - a díszítésre szánt kivételével - hozzájuk adjuk a darált mogyorót, majd a keveréket hozzáadjuk a cukroshoz.
  4. Kimérjük a lisztet, elvegyítjük benne a sütőport, majd egyesítjük a száraz és nedves hozzávalókat.
  5. Az így kikavart tésztát a formába kanalazzuk, majd megszórjuk a maradék aprított mogyoróval. Körülbelül 6-8 muffinra elég a mennyiség.
  6. Megsütjük, de közben figyelni kell, nehogy a tetejére szórt mogyoró nagyon megégjen. Érdemes 15 perc után - ha lehet - átkapcsolni a sütőt alul sütésre vagy alufóliával letakarni a formát.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 696
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

asztika

Mióta szakács: 2011.01.16.
24 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

banános muffin törökmogyoróval, mogyorós-banános sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

memoir
memoir / memoir Thu, 2016-01-07 15:32

Nagyon soknak tűnik nekem ez a cukor, de a liszt mennyiség is. Hány darab lesz ebből?
Most még nem merem megsütni, de ha valaki ír valami biztatót, legközelebb bevállalom. :)

asztika
asztika / asztika Thu, 2016-01-07 15:49

Szia! Valóban hibásak az arányok, nekem gyanús, hogy valami honlapfrissítés vagy egyéb kapcsán írodtak át,mert teljesen más arányokkal szoktam muffint sütni és nem hiszem, hogy ennyire túlzó összeget írtam volna :O

Cukrot kb 10 dkgt- szerintem itt reális lehet,hogy 7,5 dkg,mert banán is van benne.
Zsiradékként 7,5 ML olajat, adott esetben szinteén kb 7,5 dkgt tudok elképzelni vajból, bár nem tudom mi az átváltás, de biztos nem 75 dkg a jó mérték... A liszt is sok, 25 dkg körül szokott kelleni 12 dbos formához.

Szerintem ebben a formában semmiképp ne süsd meg, igyekszem a napokban újrasütni és pontosítani az arányt, illetve jelezni a hibát (sajnos más receptem kapcsán is volt hasonló "elírás" olajmennyiség kapcsán).

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Thu, 2016-01-07 22:12

Kedves asztika!

Megnéztük, és az eredeti mennyiségek megegyeznek azzal, ami most szerepelt a receptben, tehát még a feltöltéskor csúszhatott el egy tizedesvessző. Engedelmeddel javítjuk a mértékegységeket.
Üdv:
Kata

203
banán 2 db
tojás 1 db
vaj 7.5 dkg
nádcukor 7.5 dkg
teljes kiőrlésű liszt 7.5 dkg
törökmogyoró 5 dkg
sütőpor 0.5 csomag