Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banános-pudingos túrótorta

Banános-pudingos túrótorta
Banános-pudingos túrótorta
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept egy vasárnapi kóros sütivágy eredménye. Valami könnyűt, egyszerűt és gyorsan elkészíthetőt akartam készíteni, ami ízlésesen is néz ki. Bátran ajánlom cukorbetegeknek is, hiszen édesítővel készítve is tökéletes finomság. Fogyasszátok egészséggel! :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olvasztott margarint a túróval, a tejföllel, a 3 tojássárgájával, a cukorral/édesítővel, sóval, 1 ek citromlével, citromhéjjal, az egyik tasak pudingporral összekeverjük, majd egy krumplitörővel jól összedolgozzuk, hogy a túró ne legyen darabos, majd konyhai robotgéppel 1 percig nagyfokozaton felverjük, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek.
  2. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a lisztben megforgatott mazsolával és a 2 db felkockázott banánnal óvatosan hozzákeverjük a túrós masszához. Margarinnal kikent, kilisztezett magas falú tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 30 perc), majd tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész, hűlni hagyjuk.
  3. A másik tasak pudingport összekeverjük 1 dl tejföllel, 5 dl vízzel, ízlés szerint cukorral/édesítővel, és a leírásnak megfelelően megfőzzük. A kész pudingot a tortánk tetejére öntjük. A másik 2 banánt felkarikázzuk, és 1 ek citromlével leöntjük (hogy ne barnuljon meg), majd szépen sorban a pudingba nyomkodjuk.
  4. A tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük, majd amikor már kicsit kezd kihűlni, a torta tetejére öntjük. Hagyjuk kihűlni, majd pár órára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen, és könnyen szelhető legyen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 728
elküldve: 4
receptkönyvben: 243
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

lararush21

Mióta szakács: 2011.11.02.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült túrótorta banánnal, gyümölcsös túrótorta

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mupimuffin
Mupimuffin Sun, 2012-01-08 11:38

Készítem a sütit, és menet közben derül ki, hogy pár dolog kimaradt a receptből
Az első pontban a túróhoz kell hozzáadni cukrot. De a hozzávalóknál nincs is cukor. Mennyi kell?
Most tartok a sütésnél. Lehet, hogy a folytatásban még felmerül pár kérdés... Hát remélem, hogy vagyok annyira rutinos, hogy így is fini lesz! Az apukám 60. szülinapjára készül!

lararush21
lararush21 / lararush21 Sun, 2012-01-08 13:44

Kedves Mupimuffin!
A receptben a túróhoz, a pudinghoz és a zseléhez kell cukor, de ez mindenütt fel is van tüntetve. (lásd "ízlés szerint cukorral/édesítővel"). Azt hogy ki mennyi cukrot tesz bele, az már egyéni mérlegelés kérdése, ugyanis van aki nagyon édesen szereti, van aki meg egyáltalán nem szereti ha túl édes. Hozzáteszem a pudingporon és a zselé tasakján is fel van tüntetve az elkészítésének módja cukorral. Ennél több segítséget tényleg nem tudok adni. Ha minden kötél szakad és nem vagy benne biztos, fogod magad és megkóstolod a pudingot, zselét és a túrót is mielőtt összerakod a tortát. Mindazonáltal szinte biztos vagyok benne, hogy erre már magadtól is rájöttél. Sok sikert! :)

Mupimuffin
Mupimuffin Sun, 2012-01-08 19:54

Kedves lararush21!
Köszönöm a választ. A pudingot megcsináltam tejföllel és vízzel, de aztán kiöntöttem, soha nem kötött volna meg úgy, mint egy puding, így főztem egy igazi pudingot tejjel. Kicsi cukort még elbírt volna a túró. Mellesleg a 30 perces sütési idő nálam 130 perc lett!!! Addigra sült meg. De azért egész jó lett... Köszi a receptet!

Szabó Ramóna
Ramonika / Szabó Ramóna Sun, 2011-11-13 16:17

Sajna nekem nem lett jó, a tészta olyan,mintha vizes lenne és csak kanállal lehetett kiszedni, pedig mindent a leírás szerint csináltam........ :(

lararush21
lararush21 / lararush21 Sun, 2011-11-13 17:02

Nem értem mi lehet a gond, mert nekem abszolút összeállt és tortalapáttal szépen lehetett szedni...
A képen is jól látszik, h abszolút nem folyt, nem csöpögött és vizes sem volt...
Átsült rendesen?
Elkészítés után a hűtőbe tetted egy ideig állni?

lararush21
lararush21 / lararush21 Sun, 2011-11-13 17:43

Megvártad míg teljesen kihűl és utána tetted be a hűtőbe ugye? Forrón/melegen nem szabad tenni semmit a hűtőbe..

lararush21
lararush21 / lararush21 Sun, 2011-11-13 20:45

Értem! Akkor viszont nem tudom, én még így sose jártam, pedig én csak 23 éves vagyok és csak 10 éve sütök-főzök :)
Nálunk a fél család befalta 1 nap alatt, mert isteni lett, 2 szeletet tudtam belőle megmenteni magamnak, azt is úgy, h az egyik szeletbe belenyammogott valaki a hűtőben :)
Javaslom, h legközelebb használj habfixálóport a puding alá, csak simán a tortalap tetejére kell szórni, mintha porcukrot szórnál és úgy öntöd rá a pudingot és kész. A Dr. Oetker vaníliás puding nem szokott vizesedni, de a másféle pudingokban nem vagyok biztos...
Sajnálom, h kudarcba fulladt a dolog, de remélem azért nem adtad fel és valamikor megpróbálod még1x! :)

lararush21
lararush21 / lararush21 Wed, 2011-11-09 12:23

Kedves diosmogyoro! A túrós cuccot kell összekeverni a felvert tojásfehérjével, a banánnal és a mazsolával és azt a masszát kell aranybarnára sütni. :)

diosmogyoro
diosmogyoro Wed, 2011-11-09 10:52

Számomra nem egyértelmű, hogy az 1. pontban leírtakkal mit kell csinálni? A 2. pontban ugyanis a tojásfehérjét, a mazsolát és a banánt összekevered és azt írod, hogy ezt kell aranybarnára sütni. Kérdés, hova kerül az 1. pontban leírt túrós cucc?

Köszönöm

Szabó Ramóna
Ramonika / Szabó Ramóna Wed, 2011-11-09 16:14

Sziasztok! Ez gusztának tűnik. :D
Kedves Diosmogyoro!
Írja a 2. pontban, a 2. sorban,hogy a 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a lisztben megforgatott mazsolával és a 2 db felkockázott banánnal óvatosan hozzákeverjük a túrós masszához ( amit ez első pont szerint készítünk el). A kettő keverékék süti aranybarnára.
Üdv. R.

525
tehéntúró 500 g
tojás 3 db
margarin 5 dkg
tejföl 4 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
mazsola 100 g
banán 4 közepes db
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 2 ek
1 kk
víz 5 dl
tortazselé 1 csomag
cukor 1 ek