Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banános sajttorta - Linyahtól

Banános sajttorta - Linyahtól
Banános sajttorta - Linyahtól
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sima sajttorta különlegesebb ízű változata.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha kapcsos tortafomában készítjük, akkor kibéleljük 3-4 réteg alufóliával az alját és az oldalát, erre sütőpapírt szabunk.
  2. A kekszet morzsásra aprítjuk a vajjal együtt, és belenyomkodjuk a forma aljába.
  3. A krém hozzávalóit botmixerrel összekeverjük, és a tésztára öntjük. (Én reszelt csokival díszítettem a tetejét.)
  4. Előmelegített sütőben megsütjük, ilyenkor remegős lesz a teteje.
  5. Csukott sütőajtónál hagyjuk kihűlni, akkor remélhetőleg nem repedezik meg a teteje. 
  6. Fogyasztás előtt hűtsük le.
    • sütési hőfok: 180°C

    statisztika

    beküldve:
    tegnapi nézettség: 0
    össznézettség: 11 544
    elküldve: 2
    receptkönyvben: 214
    elkészítve: 6/7
    Facebookon megjelent: -

    szakács

    Linyah

    Mióta szakács: 2011.10.09.
    15 recept

    receptjellemzők

    konyha: amerikai
    mikor: mindig
    szezon: bármikor
    nehézség: könnyű
    vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
    kategória: torta
    kalória: átlagos
    elkészítési idő: 30-60 perc
    adag: 6 főre
    fogás: desszert

    egyéb elnevezések

    sajttorta banánnal, krémsajtos-banános torta

    Hozzászólások (3)

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    Ducc
    Ducc Sun, 2016-03-27 10:30

    Most raktam be a sütőbe,de nem fűzök nagy reményeket.A kekszes alap így ebben a formában használhatatlan.A sajtos krém nagyon folyik,csak remélni tudom,hogy a sütéstől összeáll valahogy.Ez a Húsvéti sütim,mert megkívántam,ha nem lesz jó,ezt az oldalt elkerülöm messzire.A receptek 90%-a használhatatlan.

    588
    keksz 180 g
    vaj 90 g
    banán 2 db
    krémsajt 40 dkg
    tojás 3 db
    cukor 80 g
    tejföl 150 ml
    vanília 1 db
    habtejszín 50 ml