Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banános torta

Banános torta
Banános torta
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam 2. születésnapjára készült a torta. Mivel nem találtam megfelelő receptet, elkészítettem a saját verziómat. Mindenkinek ízlett a családban. Remélem, másnak is ízleni fog, aki elkészíti.

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét elkezdjük verni, és mikor elkezd habosodni, hozzáadjuk a cukrot. Kemény habot verünk belőle.
  2. Ezután a tojássárgákat óvatosan fakanállal hozzákeverjük, hogy ne törjük össze a habot.
  3. A finom- és a réteslisztet összekeverjük, hozzáadjuk a sütőport, és ezt a keveréket a tojásos masszához öntjük. Óvatosan összekeverjük.
  4. Tortaformába öntjük, amit előtte kivajazunk, bár az én formámat nem szoktam, csak sütőpapírt teszek az aljába, és simán kijön belőle, és előmelegített sütőben sütjük 180 fokon 25-30 percig

Krém

  1. 3 dl tejjel és a cukorral megfőzzük a pudingot a szokásos módon. Még melegen belekeverjük az előzőleg villával összetört 2 banánt. Hagyjuk kihűlni.
  2. Tejszínt felverjük 2 vaníliás cukorral, és habfixálót adunk hozzá.
  3. A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral robotgéppel kikeverjük, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, és egynemű masszává keverjük. Belekeverjük óvatosan a habtejszínt.

A torta összeállítása

  1. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük krémmel, erre rakunk banánkarikákat ízlés szerinti mennyiségben, nekem kb. 1 banán került rá. Erre helyezzük a következő lapot, ezt is megkenjük krémmel, szintén karikázunk rá banánt, végül a teteje. Az egész piskótát bevonjuk a krémmel, és ízlés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 853
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Milus

Mióta szakács: 2015.09.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

banántorta, pudingtorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

400
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 5 ek
rétesliszt 3 ek
sütőpor 1 csomag
banán 4 közepes db
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
tej 3 dl
habtejszín 300 ml
vaníliás cukor 2 csomag
habfixáló 2 csomag
mascarpone 25 dkg
porcukor 3 ek