Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banh Mi Xiu Mai – vietnami húsgolyós szendvics

Banh Mi Xiu Mai – vietnami húsgolyós szendvics
Banh Mi Xiu Mai – vietnami húsgolyós szendvics
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legjobb dolog, amit a francia gyarmatosítók tettek Vietnamban, hogy megismertették és megszerettették a bagettet a helyiekkel. Azóta is nagy hagyománya van a banh mi-ban (bagettben) készített szendvicseknek. Ez a recept az egyik, ha nem a legfinomabb, változata ezeknek. Akinek engedi ideje, készítse el a bagettet, itt a receptje, sőt a szendvicsbe kerülő savanyúságot is házilag. Jégcsapretek és sárgarépa keveréke, recept itt olvasható!

hozzávalók / 6 adag

A húsgolyóhoz

A szószhoz

A szendvics összeállításához

ajánlat

A vietnami szendvicshez bagett receptet itt találtok (ehhez a husimennyiséghez készítsetek dupla adagot belőle). A savanyított sárgarépa és jégcsapretek receptjét pedig itt olvashatjátok.

Szólj hozzá!

elkészítés

A húsgolyóhoz

  1. Egy nagy tálban kezünk segítségével jól keverjük össze a húsgolyó alapanyagait, majd formázzunk belőle kis, kb. 3 cm átmérőjű golyókat.
  2. Akinek van gőzölője, használja, akinek nincs, helyezze a golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsire, vagy egy vékonyabb hálójú rácsra, úgy tegye a sütőbe 120-150 fokon, kb 25-30 percre párolódni. A húsgolyós tepsi alá tegyünk egy vízzel telített másik tálcát, ez biztosítja majd a sütőben a párát.

A szószhoz

  1. Közben készítsük el a szószt is. Egy kisebb tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt vízzel, cukorral, szójaszósszal, halszósszal, sóval, borssal, majd adjuk hozzá a paradicsomszószt is. Keverjük simára, és tegyük félre.
  2. Egy kisebb szószos edényben, erős lángon hevítsünk olajat, dobjuk bele az áttört fokhagymát. Csak illatoznia kell, elég neki fél perc. Adjuk hozzá a reszelt salottát, gyömbért, és fél perc múlva ráönthetjük a paradicsomos szószt is. Vegyük alacsonyabbra a lángot az edény alatt, és folyamatos keverés mellett sűrűsítsük be a szószt.

A szendvics összeállításához

  1. A szendvics készítéséhez vágjuk félbe a bagettet, töltsük meg karikázott kígyóuborkával, házi savanyított sárgarépa és jégcsapretek keverékével, félbevágott húsgolyókkal, a most készített fűszeres paradicsomszósszal, frissen aprított korianderrel és újhagymával. Jó étvágyat hozzá.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 005
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
334 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: szendvics
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

vietnami duci szendvics, húsgolyós szendvics, húsgolyós bagett

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

511
darált sertéshús 45 dkg
tojás 1 db
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
salottahagyma 1 közepes db
pasztinák 1 kis db
kukoricakeményítő 1 evőkanál
szójaszósz 0.5 ek
halszósz 0.5 ek
cukor 0.5 ek
0.5 teáskanál
bors 0.5 teáskanál
víz 2 dl
kukoricakeményítő 0.5 evőkanál
cukor 1 ek
szójaszósz 0.5 ek
halszósz 0.5 ek
0.5 teáskanál
passzírozott paradicsom 2.25 dl
repceolaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
salottahagyma 1 közepes db
bors 0 ízlés szerint
gyömbér 1 teáskanál
bagett 60 dkg
kígyóuborka 1 közepes db
vegyes savanyúság 10 dkg
koriander 1 csokor
újhagyma 3 közepes db