Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bányica

Bányica
Bányica
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem Borbás Marcsit, amilyen ízesen, szívvel-lélekkel főz - az egyik műsorából vettem ezt a receptet - kicsit a magam ízlésére (és a hűtő aktuális tartalmára) formázva. Soha nem hallottam korábban erről az ételről, a neten kutakodva arra jutottam, hogy valószínűleg bolgár eredetű lehet, de hasonló ételeket a délszláv konyhákban is találunk, talán a burekhez hasonlít leginkább.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ez egy igazi joker étel: felhasználhatunk hozzá bármilyen maradék sajtot a hűtőből, készítsük a szezonnak megfelelő idényzöldségekkel (spenót, spárga, cukkini, zöldbab stb.), ízesítsük zöldfűszerekkel (petrezselyem, snidling, bazsalikom stb.), de láttam a neten olyan variációt is, hogy káposztás töltelékkel készítették el. Nagyon kiadós, laktató étel - 6-8 főre elegendő ez a mennyiség

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesburgonyát kefével jól megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy serpenyőben olívaolajon megdinszteljük, és hűlni hagyjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A pritaminpaprikát és a mozzarellát is kockákra szeljük.
  3. Egy gyúrótáblán két réteslapot egymásra fektetünk, rámorzsoljuk a feta sajtot. Megszórjuk mozzarellával, és az üresen maradt részt tejföllel meglocsoljuk. Megszórjuk még lilahagyma- és paprikakockákkal, továbbá az édesburgonyából is teszünk rá. Feltekerjük (mint a rétest), és egy kiolajozott hőálló tálba rakjuk csigaszerűen, kívülről befelé haladva. A további lapokkal és töltelékekkel ugyanígy járunk el.
  4. Ha megtelt a tál, tortaszerűen felszeleteljük. Majd a tojásokat felverjük (Borbás Marcsi szódát is tett hozzá, hogy könnyebb legyen), és beborítjuk vele a tésztát.
  5. 180 fokos, hőlégkeveréses sütőben (vagy 200 fokon hőlégkeverés nélkül) megsütjük. Akkor jó, ha a tojás már a közepén is megszilárdult.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 310
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: bolgár
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sós rétes, fetás rétestorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

504
réteslap 12 db
feta sajt 35 dkg
mozzarella 15 dkg
tejföl 2 dl
pritaminpaprika 1 db
lila hagyma 3 közepes db
édesburgonya 3 db
olívaolaj 3 ek
1 kávéskanál
tojás 10 db