Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackhabos képviselőfánk

Barackhabos képviselőfánk
Barackhabos képviselőfánk
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmékhez készültünk a Balaton mellé falunapra a pincesorra. Ezen a recepten már régóta megakadt a szemem egy hetilapban, és ez volt az az alkalom, amikor neki is álltam elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fánkhoz a vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet.
  2. Addig keverjük, míg sűrű nem lesz és elválik a tészta az edény falától. Levesszük a tűzről, és ha langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojásokat a masszához.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe csillagcsöves nyomózsákból halmokat, vagy sima fejjel gömböket nyomunk. Hagyjunk helyet egy-egy süti között, mert a tészta térfogata kétszeresére nő.
  4. Forró sütőben sütjük kb. 20 percig, amíg szép világosbarna nem lesz. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta. Ha mód van rá, hagyjuk a sütőben, nyitott sütőajtó mellett kihűlni a tésztát.
  5. A barackokat egy pillanatra mártsuk forró vízbe, majd szedjük le a héját. A húsát vágjuk apró kockákra, és keverjük el a joghurttal és a porcukorral.
  6. Verjük a tejszínt kemény habbá a zselatinfix-szel a zacskón található utasítás szerint, és forgassuk a joghurtos barackhoz.
  7. Rakjuk hűtőbe, amíg kicsit dermed, addig a fánkoknak vágjuk le a kalapját.
  8. Ha a krém elvesztette folyós állagát, kanalazzuk habzsákba és töltsük a fánkokba.
  9. A kalapot illesszük vissza, és szórjuk meg porcukorral.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 485
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

joghurtos képviselőfánk, barackos-joghurtos képviselőfánk, égetett fánk joghurtos barackhabbal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

680
víz 2 dl
1 csipet
cukor 1 teáskanál
finomliszt 20 dkg
tojás 6 db
margarin 20 dkg
őszibarack 30 dkg
porcukor 8 dkg
gyümölcsjoghurt 140 ml
habtejszín 3 dl
zselatinfix 1 csomag
porcukor 1 ek