Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackmag

Barackmag
Barackmag
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám kedvenc édessége. Nagyon időigényes elkészíteni, de megéri a fáradtságot, az elkövetkezendő egy évben biztosan nem készítek újra.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a barackmag formába nyomogatjuk, megsütjük.
  2. A vajat a porcukorral és tojással habosra keverjük, rummal ízesítjük.
  3. A diót a tejben megfőzzük, majd a vajas krémmel összekeverjük.
  4. A krémet a megsült formába kenjük, majd összeillesztjük, porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 27 854
elküldve: 18
receptkönyvben: 425
elkészítve: 15/22
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós krémmel töltött barackmag, barackmag vajas-diós krémmel töltve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2015-08-22 14:40

Kedves Eszter!

Én is elkészítettem, bár csak a tésztát, de az könnyen összeállt és nem ragadt bele a formába Kicsit édes lett, így legközelebb kissé csökkentem majd a cukor mennyiségét. Ja és sűrű csokipudinggal ragasztottam össze és nagyon - nagyon finom lett.

Köszi a receptet!

eszter0427
eszter0427 Thu, 2012-12-20 22:09

Kedves k. eszter!

Nagyon-nagyon köszönöm ezt a receptet!! Ez az első diócska/ barackmag receptem, ami végre nem ragad bele a formába, hanem nagyon könnyen kijön és gyönyörűre megsül! Köszönet érte!!

sugó
sugó Thu, 2012-08-23 14:06

Nekem ez nem világos:...A krémet a megsült formába kenjük, majd összeillesztjük, porcukorral megszórjuk.Segíts ,kérlek!
Angéla

GJuti
GJuti Fri, 2012-05-25 11:19

Érdeklődöm, hogy a krémhez nem írtál tojást, az elkészítés leírásakor viszont azt írod, hogy a vajat, porcukrot és a tojást keverjük ki. Most akkor a tésztához is kell tojás és a krémhez is???
Köszi: Jutka

evacili
evacili Mon, 2012-05-21 20:58

Gyerekkorom kedvence volt a barackmag. Hol lehet formát kapni?

GJuti
GJuti Mon, 2012-10-29 16:32

Én a piacon vettem, ott ahol tepsit stb. lehet venni. Vagy a vendéglátósok boltjában, néha még a 100-as boltokban is.

1002
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
dió 20 dkg
porcukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tojás 1 db
vaj 20 dkg
porcukor 30 dkg
rum 5 csepp
dió 10 dkg
tej 1 dl
porcukor 5 dkg