Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baracknektáros torta

Baracknektáros torta
Baracknektáros torta
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom és nem túl bonyolult tortarecept. A töltelékbe keverhetünk apró kockákra vágott barackot is.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához:

A töltelékhez:

A bevonathoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat a kétféle cukorral, a forró vízzel kb. 10 perc alatt kézi mixerrel habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel, a tojáshabra szitáljuk, óvatosan elkeverjük.
  2. A tésztát egy 26 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  3. A tortalapot sütőpapírral letakart sütőrácsra borítjuk, aljáról lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk hűlni.
  4. A töltelékhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot elkeverjük a cukorral és a gyümölcslével. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, kevés joghurtmasszával elkeverjük, majd az egészet hozzákeverjük a többi joghurtmasszához.
  5. A tortalapot vízszintesen kétszer elvágjuk. Az alsó lapot tortástálra fektetjük, tortakarikát helyezünk köré.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kocsonyásodó joghurtmasszához keverjük. A krémet az alsó lapra simítjuk, ráfektetjük a középső lapot, gyengén rányomjuk, és kb. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  7. A bevonathoz a tortazselét elkavarjuk a gyümölcslével és a vízzel, majd állandó kavarás mellett felfőzzük, egyet rottyantunk rajta, és a tortalapra öntjük.
  8. A tortát betesszük a hűtőbe, míg a bevonat megszilárdul. Tálalás előtt a tortakarikát késsel elválasztjuk a tortától, és eltávolítjuk.
  9. A felső tortalapból formákat vágunk ki, porcukorral meghintjük, és elosztjuk a tortán.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 190
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

barackos torta, tejszínes joghurttorta, tejszínes joghurtos kajszis torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

311
tojás 4 db
víz 3 ek
cukor 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 100 g
étkezési keményítő 100 g
sütőpor 2 tk
lapzselatin 8 db
joghurt 500 g
gyümölcslé 200 ml
cukor 60 g
habtejszín 400 ml
tortazselé 2 csomag
gyümölcslé 375 ml
víz 125 ml