Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baracköntet

Baracköntet
Baracköntet
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amerikai palacsintát csináltam, de nem volt kedvem juharszirupot kínálni mellé, ellenben volt még itthon némi nektarin, ami ideális öntet alapanyagnak tűnt. Neten keresgélve sajnos nem találtam semmi baracköntet receptet, így megpróbáltam rögtönözni, és legnagyobb meglepetésemre meglepően ízletesre sikerült, olyannyira, hogy azt már érdemes megosztani másokkal is. A leírt mennyiség két teáscsészényi öntethez elegendő, amit jó szívvel maximum 4 fő részére osztanék szét bármilyen desszert mellé, amihez illik, de inkább kétszemélyesnek mondanám.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Öntetet, szószt igénylő sütemények, illetve olyan húsételek mellé lehet jó választás, amikhez illik a kellőképpen édes, gyümölcsös öntet. A barack íze a narancsos, enyhén juharszirupos íz mellett remekül illik legfőképpen az amerikai palacsintához, ami miatt készült is gyakorlatilag.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nektarinok héját eltávolítjuk, majd a magról egy kés segítségével lehántoljuk a húsát, mert eléggé ragaszkodott hozzá. Egy turmixgépbe bepakoljuk, rakunk mellé kb. 0,75 evőkanálnyi mazsolát, ami az ízén kívül a színét is feldobta, 1 csomag narancsos cukrot, majd az egészet a lehető leghomogénebbre turmixoljuk kb. 5-6 perc alatt, amire a mazsola miatt szükség is volt.
  2. Az összeturmixolt enyhén cukrozott gyümölcsöket egy kisebb fazékba rakjuk, teszünk hozzá másfél evőkanál cukrot, kb. 1 teáskanál fahéjat és kb. 2 teáskanálnyi juharszirupot. Közepes lángon addig melegítjük, amíg forrás közeli állapotba nem kerül.
  3. Ezután szép lassan adagolunk mellé egy teáscsészényi vizet, majd kisebbre véve a lángot addig forraljuk, amíg a nekünk tetsző állagot fel nem veszi, próbáltam a méz és a juharszirup sűrűsége közötti állapotra törekedni, idővel ez sikerült is természetesen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 440
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ZooleK

Mióta szakács: 2014.06.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

nektarin szósz, barackos szós, barackos öntet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

277
nektarin 7 db
mazsola 1 marék
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 1.5 ek
juharszirup 1 ek
fahéj 1 teáskanál
víz 1 dl