Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos amerikai pite (Sárgabarackos pite 2.)

Barackos amerikai pite (Sárgabarackos pite 2.)
Barackos amerikai pite (Sárgabarackos pite 2.)
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az a süti, ami az elkészítéstől az elfogyasztásig nem igényel 1 óránál több időt, és általában nem is tud kihűlni, mert előbb fogy el.
Bármilyen szezonális vagy fagyasztott gyümölccsel készíthető.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére és a forma kikenéséhez

ajánlat

Fogyasztható desszertnek, vagy akár egy könnyű vacsoraként.
Pudinggal, vagy dzsemmel, de simán porcukorral, hidegen és melegen egyaránt kedvence lesz bárkinek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 8 dkg puha vajat elkeverjük a cukorral.
  2. Beledolgozzuk a tojást.
  3. Hozzáöntjük a tejet, és jól elkeverjük.
  4. A réteslisztet és a sütőport belekeverjük.
  5. A  tepsit, vagy tortaformát kivajazzuk, és zsemlemorzsával meghintjük.
  6. A formába öntjük a tésztamasszát és kicsit elegyengetjük. /Elég sűrű állagú./
  7. A gyümülcsöt megmossuk, és cikkekre daraboljuk.
  8. Megrakjuk vele a massza tetejét (nem kell belenyomni, mert a tészta sütés közben felemelkedik).
  9. Fahéjas cukorral meghintjük a tetejét.
  10. A maradék 2 dkg vajat rátördeljük kis darabokban a tetejére.
  11. Előmelegített sütőben nagy lángon sütjük, míg nem pirosodik. Kb 20perc.
  12. Akár forrón vanília pudinggal is fogyaszthatjuk.

                                   

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 519
elküldve: 1
receptkönyvben: 289
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos süti, sárgabarackos süti, sárgabarackos pite

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

margin
margin Tue, 2011-08-16 09:53

nagyon finom sütemény, én eddig szilvával és meggyel készítettem és mivel vaj épp nem volt itthon helyette 10 dkg olajat tettem a tésztájába. isteni lett.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-08-18 09:14

hja tényleg jó recept... mondjuk abszolút átvariáltam és teljesen más lett XD eredetileg arra kellett hogy tudjak csinálni barackos sütit... megjegyzem nem szeretem a barackot... úgyhogy mikor legközelebb elkészítettem fahéjas csokis piskótává neveltem át... na úúgy már nekem is bejött... legközelebb már csak félig volt réteslisztből mert már nem volt sok, a többi finomliszt... utána hogy elfogyott a rétesliszt a kövi alkalomra totálisan finomliszttel csináltam... csoki nélkül fahéjasan... na aaaaaz nagyon durva ennél finomabb fahéjas sütit nem ettem, az említett alkalmak után is megcsináltam már vagy 2x 3x... szal köszi a receptet XD (most készül a gyömbéres változat...)
akit érdekel értelemszerűen csak annyi a különbség h 10 dkg vaj megy a cukorral, ennek a tetejére nincs miért tépkedni igazán... és a majdnem kész tésztába keverek két kiskanál fahéjat... de tényleg kiskanállal mert a 2 púpos kanál már határeset a fahéj rossz oldalával... és persze nincs gyümölcs rá ne lehessen fogni szegény nasira hogy egészséges vagy hasonló sértések :P

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-07-27 16:45

Most vettem ki a sütőből a süit. Nekem csak szilva volt most itthon, úgyhogy azzal csináltam. Naon fincsi lett és tényleg pofon egyszerű. Grat ! :)

657
vaj 8 dkg
cukor 15 dkg
rétesliszt 20 dkg
tej 1.5 dl
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
sárgabarack 0.5 kg
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
vaj 2 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
vaj 1 ek