Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos bögrés süti

Barackos bögrés süti
Barackos bögrés süti
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi kedvencünket kicsit átvariáltuk, a siker nem maradt el szerencsére.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mogyorót, átszitált lisztet, a cukorral és sütőporral alaposan összekeverjük egy nagy tálban (közben a sütőt beállítjuk hőlégkeverésre és 180 fokra). Ha elkevertük a száraz alapanyagot, hozzáadjuk a tojást és az olajat. Lassan keverjük, és adagoljuk hozzá a tejet.
  2. Szép simára elkeverjük, majd egy csatos tortaforma aljába teszünk sütőpapírt, erre öntjük rá a tésztát. A lecsepegtetett barackot vékony szeletekre vágjuk, vagy apróra, a tésztához keverjük egy részét. (Sütés közben nem süllyed bele a tésztába a mogyoró miatt). A másik adagot pedig a tészta tetejére halmozzuk.
  3. Ezután az előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, levesszük róla a kapcsos formát, és szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18x5 cm
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 026
elküldve: 1
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ryn

Mióta szakács: 2016.07.17.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bögrés baracktorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

723
törökmogyoró 200 g
finomliszt 200 g
cukor 100 g
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
repceolaj 3 ek
tej 2.5 dl
barackkonzerv 50 g