Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos bomba 2.

Barackos bomba 2.
Barackos bomba 2.
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb története, anyukám szülinapjára készült a torta. Régóta szerettem volna ilyen piskótatekercses bombát csinálni, úgyhogy ez lett belőle.

hozzávalók / 8 adag

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskótát készítünk a szokásos módon, a fehérjét habbá verjük, bele kanalanként a cukor, egyesével a tojások sárgája, majd óvatosan hozzáforgatjuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelet tepsibe öntjük, kb. 10-15 percige sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, nedves konyharuhára borítjuk, melegen óvatosan feltekerjük, és hagyjuk hűlni egy kicsit.
  3. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral és visszatekerjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd félretesszük.
  5. A túrót, citromhéjat és a vaníliás cukrot összekeverjük, közben hozzáadjuk a zselatin fixet. Tovább verjük még egy percig. Végül hozzáadjuk a cukrot és óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínt is. Beleszórjuk a csokidarabkákat is.
  6. A piskótatekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  7. Egy tálat kibélelünk folpackkal, belehelyezzük a piskóta szeleteket, beleöntjük a krémet, és a tetejét (ami az alja lesz) befedjük a szeletelt barackokkal.
  8. Legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, tálaláskor ráhelyezünk egy tányért és óvatosan kiborítjuk, levesszük róla a folpackot.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 39 997
elküldve: 14
receptkönyvben: 375
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Katika

Mióta szakács: 2009.07.11.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrós-piskótatekercses torta, barackos-túrós torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csizmazia Mária
Csizmazia Mária Sun, 2013-03-24 14:10

Én ezt hasonlóan készítem, csak rakok bele apróra vágott őszibarack befőttet, vagy más gyümölcsöt és annak levében készítem a zselatint, a többi hasonló, és eddig még csak sikert arattam vele, és a lekvár mindig a gyümölcsnek megfelelő, amit természetesen magam főzök. Próbáljátok ki, biztos a siker.

baby_katika
Katika / baby_katika Sun, 2011-04-10 19:21

Kedves Bodrasz!
Köszönöm, hogy megosztottad a sikeredet, és annak meg aztán pláne örülök, hogy még a Drága Anyós is elismerően nyalta az ujjait! :)
További hasonló sikereket kívánok! :D
Kati

Bodrasz
Bodrasz Sun, 2011-04-10 17:39

Kedves Katika!
Nagyon klassz a recepted, mára elkészítettem a párom névnapjára, és még az Anyósom is odáig volt érte!!Csak annyit tennék hozzá, hogy az én tálamba nem lett volna elég magas a töltelék ebben az arányban, hogy elérjen a piskótáig, úgyhogy én még1 tejszínt+egy zselatin fixet tettem bele.(Egy éjszakát a hűtőben volt, és így nagyon klasszul megdermedt.)
A maradék néhány szelet piskóta pedig pont elég volt arra, hogy a tetejére (aljára) is kerüljön, így az teljesen körbevette a tölteléket :-)!
Szerettem volna megörökíteni a családi képek közé, de mire odaáig jutottam, hogy le tudtam volna fotózni a remekművet, addigra csak az én 1 szeletem maradt :-)!!!
Még egyszer köszi, családi kedvenc lett!:-D:-D

447
tojás 8 db
finomliszt 8 evőkanál
cukor 8 ek
sütőpor 1 késhegynyi
1 csipet
sárgabaracklekvár 10 dkg
habtejszín 2.5 dl
tehéntúró 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 5 dkg
zselatinfix 1 csomag
csokoládé 10 dkg
őszibarack 2 közepes db