Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos bukta Évi nénitől

Barackos bukta Évi nénitől
Barackos bukta Évi nénitől
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekem sportja a mai napon a gombfoci volt, és versenyre ment. Felajánlottam, hogy sütök kis töltött kifliket, (edzője szereti, -néha a fiam is), de ő mellette még édesre is vágyott. Mit tehet egy 173 cm-es, ámde 45 kg-os fiúgyermek kétségbeesett édesanyja? Hajnalba kel és süt édeset is. Nem panaszkodom, mert imádom csinálni, és az ember a gyerekéért mindent megtesz. Magamról pedig csak annyit, hogy furton-furt a vércsoportomnak nem megfelelő ételeket fogyasztok. 

hozzávalók / 7 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet és az élesztőt, megkelesztjük.
  2. Kenyérsütő üstjébe töltjük az élesztős tejet, joghurtot, olvasztott vajat, a tojássárgáját, sikért, tejsavóport, legvégül a lisztet és egy csipet sót. A gépet dagasztóprogramra állítjuk, és hagyjuk, hogy végezze a dolgát.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 2 db 50x20 cm-es téglalappá nyújtjuk, melyeket 10x10 cm-es kockákra vágunk fel.
  4. A tészta egyik oldalára teszünk 1 tk lekvárt, majd bónuszként kap egy fél fahéjas cukros barackot. Ekkor a tészta másik felét a barackra hajtjuk, széleit körbenyomkodjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. Tetejét megkenjük a maradék tojásfehérjével (amibe egy kis citromlevet is keverhetünk), és derelyevágóval 2-3 helyen bemetsszük, hogy a keletkező gőz eltávozhasson.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33x2 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 079
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bukta, fűszeres sárgabaracklekvárral töltött bukta, lekváros bukta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

579
tej 2 dl
méz 4 ek
élesztő 2 dkg
joghurt 1.5 dl
tojás 1 db
vaj 10 dkg
finomliszt 50 dkg
1 csipet
sikér 1 ek
tejpor 1 ek
sárgabaracklekvár 20 teáskanál
sárgabarack 10 db
porcukor 2 ek