Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos bundás kalács

Barackos bundás kalács
Barackos bundás kalács
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még anno a Tv-ben láttam egy hasonló receptet, de nem emlékeztem pontosan, ezért improvizáltam. Anyukám szerint, olyan mint a bundás palacsinta vagy a fánk. :)
Egyszerű elkészíteni, nem gejl, nagyon kellemesen édes, bár ez is ízléstől függ. Sokféle módon lehet variálni, más gyümölccsel vagy lekvárral esetleg öntetekkel.
Mivel a kalácsok elég vastagok és zsírosak, ezért nagyon laktatóak, nekem egy bőven elég volt. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágunk 4 vastagabb szelet kalácsot, és egy éles késsel mindegyik szeletbe rést vágunk, ügyelve arra, hogy az oldalát és az alját ne vágjuk át.
  2. Felnyitjuk a barackkonzervet, és a fél barackokat kisebb kockákra vagy vékonyabb szeletekre vágjuk.
  3. A kalács réseit széjjel nyitjuk, és beletöltjük a barackot. (Vigyázzunk, hogy ne potyogjon ki belőle!)
  4. Ha ezzel megvagyunk, előveszünk 3 tojást, és egy nagyobb tányérban felverjük. Cukrot és vaníliás cukrot adunk hozzá, illetve ízlés szerint lehet fahéjat is. Ezekkel is jól összekeverjük.
  5. A kalácsokat alaposan beleáztatjuk a tojásba. (De azért ne tocsogjon. :) )
  6. Előveszünk egy serpenyőt, és teszünk bele 2 evőkanál margarint, megvárjuk, míg felhevül, majd beletesszük a kalácsot. Folyamatos forgatás mellett, megvárjuk, míg a margarin felszívódik, majd utána villával nyomkodjuk meg a kalácsot, míg meg nem pirul. (Teflon serpenyő ajánlott.) Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak a kalácsok.
  7. Jobb egyesével csinálni, és mindig újabb adag margarint adagolni, mert nagyon könnyen odaéghet.
  8. Ha megsültek, porcukorral meghintve, a maradék barackkal tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 075
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

NatyAngel

Mióta szakács: 2012.07.03.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundázott kalács, barackkal töltött kalács tojásos bundában, barackos kalács bundában, édes bundás kenyér

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lizadoki
Kókuszos_Lány / lizadoki Tue, 2012-08-14 20:39

Feltétlen,nagyon jól néz ki.Amúgy azt tudom hogy feltetted csak mintha magán a nosalty face oldalán láttam volna vagy az IMádok sütni oldalon.De lehet csak keverem és csak nálad láttam.

Natalie92
NatyAngel / Natalie92 Sun, 2012-07-29 13:14

Igen, frissből is lehet és szerintem úgy még finomabb is :) De sokféle módon variálható :)

szmari
szmari Sun, 2012-07-29 08:33

Ez nagyon jól hangzik! :-)) Köszi! Ki fogom próbálni:-)

1140
margarin 8 ek
tojás 3 db
cukor 8 ek
őszibarack konzerv 2650 g
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
kalács 40 dkg
fahéj 0 ízlés szerint