Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos charlotte Ntakacsolga konyhájából

Barackos charlotte Ntakacsolga konyhájából
Barackos charlotte Ntakacsolga konyhájából
33 perc / előkészület: 20 perc főzés: 3 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig nagyon tetszettek a mutatós charlotte sütemények. Nem akartam bonyolulttal kezdeni, éz lett az első próbálkozásom. Szezonban friss őszibarackból is készíthető, télen pedig befőttből.

Sokan nem szeretik a növényi alapú tejszíneket, bár kétségtelen, hogy van egy nagy előnyük: jól lehűtve mindig sikerül őket felverni ellentétben a hagyományos tejszínnel. Növényi alapúból is kapni már cukrozatlant, így magunk állíthatjuk be a tejszín édességét, akár édesítőszerrel.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük, hozzáadjuk a vizet, majd a cukrot, lisztet, tojássárgákat, végül a sütőport.
  2. A tésztát kikent, kilisztezett tepsibe (én a sütő tepsijét használom ilyenkor) simítjuk, vékony piskótára lesz szükségünk. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 8 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  3. A sütőből kivett meleg piskótát porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, felcsavarjuk, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor kitekerjük, bőven megkenjük baracklekvárral, és ismét feltekerjük, hagyjuk 15-20 percet állni. Addig elkészítjük a tejszínes krémet.
  4. A barackbefőttet vagy a friss barackokat két fél darab kivételével kis kockákra vágjuk.
  5. A zselatint most nem vízben oldjuk fel, hanem a következőképpen készül baracklében. A félretett 2 fél barackot barackot botmixerrel turmixoljuk, felöntjük annyi lével (befőttlé, de ha friss barackból készül, akkor ez nincs a hozzávalók közt. Ilyenkor két lehetőségünk is van: több barackkal számolunk, hogy meglegyen a kellő mennyiségű lénk, mondjuk 2 fél helyett 3-4 egész darabbal, vagy végső soron vízzel is felönthetjük), hogy 3 deci anyagot kapjunk. Ehhez hozzákavarjuk a zselatint, és felfőzzük (forralni nem szabad). Hagyjuk langyosra hűlni.
  6. Közben egy helyes leveses tálat, aminek a felső átmérője kb. 22-24 cm, kibélelünk folpackkal. A piskótatekercset felszeleteljük, és a szeletekkel kirakjuk a tálat.
  7. A tejszínhabot felverjük, hozzákeverjük a felkockázott gyümölcsöt és a baracklében feloldott zselatint. Az egészet beleöntjük a tekercsekkel bélelt tálba, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 654
elküldve: 21
receptkönyvben: 264
elkészítve: 13/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótatekercstorta, gyümölcsös charlotte-torta, barackos piskótatorta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Sat, 2012-07-28 13:41

Kedves Olga!
Megnéztem a blogodat.Nagyon szép kis családod van és nagyon ügyes vagy.Finomakat sütsz-főzöl.És az igazi meglepi számomra utána jött.Köszönöm neked,hogy én lehetek az egyik kedvenc szakácsod:)))))
Nagy szeretettel üdvözöllek:)))
Csilla.

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Sat, 2012-07-21 06:54

Szia!
Én is elkészítettem a recepted alapján, bár én másik piskóta receptet használok ami saját, illetve nagymamámé :-). Sok dícséretet kaptam érte! Gyönyörű lett. Fel akartam tenni neked a képet milyen lett de nem tudom hogy kell vagy hogy lehet. Na mindegy. További jó sütést-főzést!

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Sat, 2012-07-21 16:14

Kedves Kinguci1983!

Örülök,hogy sikered volt a recepttel. Általában mindenkinek megvan a bevált kis piskótareceptje, a lényeg, hogy piskóta :). Szívesen látnám a fotódat az elkészült műről! :)Ha van facebook profilod, akkor próbáld meg oda feltenni a képet, és ide meg a megjegyzésbe linkeld be a kép elérhetőségét, azt hiszem így a legegyszerűbb :).
További jó munkálkodást a konyhában!
Olga

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Wed, 2012-07-18 14:03

Kedves Csilla!
Köszönöm szépen! Nagyon sokat lesek tőled :) Szoktalak emlegetni is :http://takacsne.blogspot.hu/2012/07/nori-5-szulinapja.html például itt :).
Szia!
Olga

738
tojássárgája 5 db
tojásfehérje 5 db
víz 5 ek
cukor 10 csapott ek
finomliszt 10 csapott ek
sütőpor 0.5 csomag
sárgabaracklekvár 40 dkg
habtejszín 5 dl
zselatin 6 teáskanál
őszibarack konzerv 850 g
cukor 1 teáskanál