Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-chilis csirkemell bulgurral

Barackos-chilis csirkemell bulgurral
Barackos-chilis csirkemell bulgurral
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a pikáns ízeket, egy újságban találtam ezt a receptet, chilivel megspékeltem. A bulgurt nagynéném hozta nekünk Olaszországból. Eredetileg rizzsel ettük ezt az ételt, de bulgurral még finomabb. A bulgurnak egyébként önmagában nincs sok íze, rántott hús mellé magában nem ajánlott. Pikáns ételekhez azonban nagyon passzol, vagy sok zöldséggel dúsítva is kiváló köret lehet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet apró tallérokra vagy kockákra vágjuk, olívaolajban elkeverjük egy kiskanál borsot, egy fél kiskanál rozmaringot és egy kevés sót (ha leveskockából készítjük a húslevest, akkor vegyük figyelembe annak sósságát).
  2. Chilit ízlés szerint teszünk hozzá, az így kapott fűszeres olajba pácoljuk a husikát legalább 1 órán át. Ha nincs időnk rá, nem muszáj pácolni, hanem főzés közben is hozzáadhatók a fűszerek.
  3. A barackokat lecsöpögtetjük, félbe vagy negyedbe vágjuk, majd száraz fazékban kicsit átsütjük őket. Addig szoktam, amíg már egy kicsit karamellizálódott illata lesz. (Én abban a fazékban szoktam megsütni a barackokat, amiben összeállítom az egészet. Ha átsütöttem, a barackokat félreteszem.)
  4. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra, fél karikákra vágjuk és a pácolt husival párolni kezdjük. Addig pároljuk, míg a hús szépen kifehéredik.)
  5. Hozzáöntjük a narancs levét, a húslevest, és ha szükséges, még egy kevés vizet. 
  6. Ha a hús már félig puhára főtt beletesszük a barackokat is, és így készre főzzük.
  7. Liszttel kissé be lehet sűríteni, de ez opcionális.
  8. A bulgurt ugyanúgy főzzük, mint a rizst, 2 csésze bulgurhoz 4 csésze sós vizet adunk, addig főzzük lassú tűzön, amíg a víz nagy részét elfővi (néha megkeverjük közben), majd elzárjuk a gázt alatta, és fedőt teszünk rá, így hagyjuk legalább 15 percig.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 821
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

chefcat

Mióta szakács: 2011.10.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

őszibarackos csirkemell bulgurral, pikáns barackos csirke bulgurral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

642
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
őszibarack konzerv 60 dkg
narancslé 1 narancsból nyert
csirke alaplé 2 dl
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
chili 1 db
0 ízlés szerint
bulgur 2 bögre
víz 1 l
olívaolaj 1 ek