Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos fánkocskák

Barackos fánkocskák
Barackos fánkocskák
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy májusi estén, vidámparkos kalandunk után született ez a finomság, melynek tulajdonképpen az édesanyámtól kapott csöröge fánk recept adta az alapját.
Ám a hűtőbe pillantva tejföl helyett, csupán egy árválkodó barackjoghurtot találtam, így hát gondoltam, miért ne?? Egy óra múlva már sültek is a fánkocskáim, csodás barackillatot árasztva magukból.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Frissen, melegében elfogyasztani bármilyen lekvárral vagy anélkül (javaslom a málnalekvárt). Egy pohár tejjel isteni reggeli vagy uzsonna.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet,az élesztőt összevegyítjük. Az egyveleget elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, a két tojássárgáját, és a joghurtot. A tésztát egy evőkanál segítségével összedolgozzuk, folyamatosan adagolva hozzá a két tojásfehérjét.
  2. A kezünkre váltunk, és közepesen lágy tésztát gyúrúnk. A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától. Szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük!
  3. A pihentetési idő leteltével a tésztát erősen megliszetezett deszkára tesszük, átgyúrjuk, és körülbelül 3-4 mm vastagságúra gyújtjuk egy szintén jól meglisztezett sodrófa segítségével! Derelyevágóval 5 cm-es rombuszokat vágunk, melyeknek a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk. Az így keletkezett lyukon a rombuszok mindkét sarkát áthúzzuk.   
  4. Ha mindegyiket megformáztuk,olajat melegítünk egy olyan edényben, melynek fedele is van, ugyanis a fánkocskák egyik oldalát lefedve sütjük, így lesz szép szalagos.
  5. Fontos, hogy a fánkokat ne süssük túl sokág, mert kiszáradnak. Szép aranybarnára kell csak sütni őket!
  6. A kisült fánkokat (nekem 25 db lett) tányérra szedjük, s meghintjük egy kevés porcukorral! (Ez a fázis a képről lemaradt).

     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 465
elküldve: 0
receptkönyvben: 175
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Suzie

Mióta szakács: 2009.05.11.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barackos csörögefánk

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Suzie
Suzie / Suzie Fri, 2011-09-23 11:37

Kedves SütiManó!

Először hozzáadod a két egész tojást a lisztes egyveleghez, majd a végén +2 tojásfehérjét. Igen,az enyém a plusz 2 fehérjétől lett dundus :)
Remélem,segítettem!

Üdv:Suzie

KathyBlue
Chef Kathy / KathyBlue Mon, 2011-10-17 17:39

Akkor nem jol van megfogalmazva a receptben. Azt irod "tojassargajat, majd a feherjet". Vagyis az 1. pont:

1.A lisztet,az élesztőt összevegyítjük. Az egyveleget elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, a két tojássárgáját, és a joghurtot. A tésztát egy evőkanál segítségével összedolgozzuk, folyamatosan adagolva hozzá a két tojásfehérjét.

HELYESEN IGY LENNE? (nagy betukkel irtam ahol belejavitottam):

1.A lisztet,az élesztőt összevegyítjük. Az egyveleget elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, a két EGÉSZ TOJÁST, és a joghurtot. A tésztát egy evőkanál segítségével összedolgozzuk, folyamatosan adagolva hozzá a két tojásfehérjét.

SütiManó
SütiManó Fri, 2011-09-23 02:29

Bocsi, de én továbbra sem értem: a receptben 2 egész tojás, + 2 tojás fehérje van,
Az elkészítésben pedig "... 2 tojás sárgája a lisztes egyveleghez.... aztán a végén ...a fehérjéket is hozzáadjuk"...? Most ketté választom a tojglikat és két részletben adom hozzá, vagy először 2 egész tojás a liszthez, majd a végén még+2 tojásfehérje kell a tésztájába?
Ugye 2 db sárga a liszthez és a végén a fehérje is?
(bocsi, csak a csörögébe ha jól emléxem nem kell fehérje, a tied pedig attól lett olyan szép dundi, nem ?:-)))
Köszike

Suzie
Suzie / Suzie Wed, 2010-09-01 23:41

Kedves Csilli!
Először is ne haragudj, hogy eddig nem válaszoltam,de valahogy elkerülte a figyelmem,sajnálom! Tehát nem, nem elírás,az a két tojásfehérje is kell a receptbe!
Üdv:Suzie

Csilli
Csilli Mon, 2009-11-30 16:24

Szia!
Nagyon guszták ezek a kis fánkocskák és valamikor szeretném megcsinálni. A hozzávalóknál írtál 2 egész tojást, plussz 2 tojásfehérjét. Azt értem, hogy a 2 egész tojást felhasználod a tésztánál az 1.-es pont szerint, de a plussz 2 tojásfehérjével mit kell csinálni? Vagy ez csak elírás?
Köszi: Csilli

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-05-26 03:23

Kedves Suzie !

Az én szerelmem is elkészítette a recepted alapján a fánkot és nagyon finomra sikerült, így meg szeretném Neked is köszönni az ötletet ! :P Én is málnalekvárral ettem és isteni volt ! :)

Csak így tovább ! ;)

Suzie
Suzie / Suzie Tue, 2009-05-26 10:26

Kedves Imre!
Nagyon örülök, hogy elkészítettétek a receptem, és hogy ekkora sikere volt!
Köszönöm.
Suzie

Suzie
Suzie / Suzie Sun, 2009-05-24 09:27

Kedves Ildikó!
Nagyon köszönöm a szavaid,igazán jól esnek!
Majd igyekszem a többi receptemet is elkészíteni,fotózni,küldeni!
Mert van még egynéhány a "kisfüzetben"! :-)
Üdv:Suzie

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Sun, 2009-05-24 08:42

Szia Suzie!

Gratulálok az első recepthez, ami egyáltalán nem kezdőre vall.
Igaz, nem is állítottad, hugy az lennél :)

Szóval, várjuk a többit is!

Ildikó

1467
finomliszt 33 dkg
vaj 5 dkg
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
tojásfehérje 2 db
gyümölcsjoghurt 2 dl
instant élesztő 7 g
1 csipet
napraforgó olaj 5 dl