Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos fordított piskóta

Barackos fordított piskóta
Barackos fordított piskóta
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még sosem próbálkoztam a "fordított" piskótával, mert attól féltem, hogy a gyümölcscukor miatt leragad. De nem ragadt le, érdemes kipróbálni, mert nagyon gyors, nagyon egyszerű és nagyon-nagyon finom lesz :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját, a cukrot, a sütőport, a lisztet, a vizet és a tojások felvert habját összekeverjük.
  2. A barackot megmossuk, vékony szeletekre vágjuk (meghámozni nem szükséges).
  3. A sütőformát kikenjük margarinnal és liszttel, majd belefektetjük a barackszeleteket, és ráöntjük a piskótatésztát.
  4. 200 fokon sütjük tűpróbáig.
  5. Kihűlés után kiborítjuk a formából, és porcukorral díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 197
elküldve: 1
receptkönyvben: 89
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

barackos piskóta, fordított piskóta barackkal, fordított barackos süti

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

perla98
Perla / perla98 Sat, 2015-07-11 20:36

Kedves Nagymama!
Ez eddig a legfinomabb piskóta,amit sütöttem.Egyszerűen maga a tökély.Köszönet érte!

106
tojás 3 db
cukor 4 ek
finomliszt 3 púpozott ek
sütőpor 0.5 csomag
víz 4 ek
őszibarack 1 db