Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-grízes krémes Judyth konyhájából

Barackos-grízes krémes Judyth konyhájából
Barackos-grízes krémes Judyth konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak a kókuszos, grízes krémes a nyerő. :) Ez is mennyei, garantálom... csak ki kell próbálni. Minden évszakban imádni való, üdítő finomság...

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Grízes krém

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Először piskótatésztát sütünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral, vanília aromával habosra kikeverjük. A fehérjét kemény habbá felverjük a csipet sóval.
  3. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat. A kemény habba beleöntjük a cukros tojássárgáját, és óvatosan összekeverjük, majd ebbe a lisztkeveréket, és óvatosan összekeverjük az egészet.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben 150 fokon, körülbelül 25-30 percig sütjük. (Tűpróba!)
  5. Míg sül a tészta, elkészítjük a grízes, gyümölcsös krémet. Ha elkészült, folytathatjuk a piskóta töltésével.
  6. A megsült és kihűlt tésztát óvatosan kiemeljük a tepsiből, a tésztát vízszintesen félbevágjuk, s a sütőpapíros lapot (alsó) visszatesszük a tepsibe.
  7. Erre egyenletesen rákenjük a krémet - körülbelül a negyedét meghagyjuk - majd rátesszük a tészta másik lapját. (Óvatosan, érzéssel, kicsit rányomkodjuk.)
  8. A krém negyedét - amit meghagytunk - rákenjük egyenletesen a tészta tetejére.
  9. Végül ráöntjük a langyosra hűlt pudingos masszát, egyenletesen eloszlatva a tetején.
  10. Hűtőszekrénybe tesszük -lefedve-, néhány óráig pihentetjük, míg megdermed a krém, s ezután tetszőleges alakzatra szeletelve tálaljuk.

Grízes krém

  1. Először főzünk egy hagyományos tejbegrízt a cukrokkal, a végén beletesszük a reszelt citromhéjat és levét, még összeforraljuk, s utána hagyjuk langyosra kihűlni.
  2. A vajat majd a langyos tejbegrízzel összekeverjük. A megmosott, meghámozott, kimagozott, apró kockákra darabolt őszibarackot beletesszük a krémbe, és óvatosan összekeverjük, s már tölthetjük is vele a piskótát.

A tetejére

  1. A pudingport a hozzávalókkal a szokásos módon megfőzzük, hagyjuk kissé hűlni.
  2. Ha friss őszibarackot használunk, akkor felfogjuk a pucolás közben keletkezett lét, s ezt egészítjük ki rostos őszibarack lével (100 %-os), 3,5-4 dl-re. Ha konzervből készítjük, akkor a saját levét használjuk fel, s egészítjük ki, ha szükséges, az előbb leírt módon. Ugyanígy járunk el, ha saját készítésű befőttet használunk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x38x6 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 440
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
179 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos süti, grízes krémes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

885
tojás 7 db
cukor 7 ek
finomliszt 7 evőkanál
sütőpor 1 kk
szódabikarbóna 1 kk
1 csipet
vaníliaaroma 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
tej 12.5 dl
búzadara 10 evőkanál
vaj 20 dkg
cukor 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
vaníliás cukor 2 csomag
őszibarack 7 közepes db
rostos gyümölcslé 3.5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 2 ek