Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos grízpuding karamellizált cukorral

Barackos grízpuding karamellizált cukorral
Barackos grízpuding karamellizált cukorral
50 perc / előkészület: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legegyszerűbb hozzávalókból készült ez a finom deszert, melynek elkészítése is igen egyszerű. Nálam most teljeskiőrlésű tönkölybúzadara került bele (amely már egy ideje a tejbegrízen kívül másra nem használtam fel), és hogy maradjuk az egészségesebb vonalnál gyümölcscukrot raktam bele és szőlőmagolajat. A mama ritka finom sárgabarackja került rá... forrón bekapkodtuk... isteni volt!

 

hozzávalók / 6 adag

A grízpudinghoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alapanyagokat összekeverjük, sütőpapírral bélelt jénai tálba öntjük.
  2. A felezett  barackokat belenyomkodjuk a keverékbe, és közepes hőmérsékleten megsütjük.
  3. Ezután kristálycukorral megszórjuk és grillen rákaramellizáljuk a cukrot.
  4. Melegen fogyasztjuk!


 

  • sütési hőfok: 120°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 809
elküldve: 12
receptkönyvben: 190
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
132 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

poharas barackos grízpuding, bögrés grízes süti sárgabarackkal, barackos grízes pite,

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aksi888
Aksi888 Mon, 2013-07-22 08:17

Sziasztok! Csak azért írom ide, hogy más ne járjon így. Jó lenne tisztázni, hogy mennyi a pohár tejföl. A grízpuding szerinti pohár (2 dl) vagy ahogy mondjuk 20 éve mondták, amikor még csak a kispoharas tejföl létezett, ami talán még 2 dl volt, hogy pohár vagy a 375 grammos pohár. Már csak azért is, mert a magyar ipar legújabb találmánya, az űrtartalom csökkentés változatlan ár mellett, tehát a pohár tejföl sem mindig 175 gramm, hanem kevesebb. És a 375 grammos nagytejföl is sokszor csak 325 gramm vagy még kevesebb. Én nem vagyok minden napsütögető, nincs olyan óriási tapasztalatom abban, hogy amikor számomra ismeretlen vegyítés történik, mint itt, hogy olaj meg vaníliás puding tejföllel, hogyan fognak viselkedni. Én bizony a 175 grammos, kispoharas tejfölt tettem bele, 20 %-osat, mert az sem mindegy, hogy 12 vagy 20 %, de gyanús volt, hogy ez így bodag lesz és ezért még tettem bele három nagy kanál joghurtot. A sütemény amit a végén kaptam, az az éppen ehető változat, de főleg azért, mert sajnáltam volna kidobni az 500 forint/kiló sárgabarackot, amit belepakoltam. A jénai tálad sem az a négyszögletes jénai tál, amit mondjuk én a legtöbb ismerősöm háztartásában látok, sokkal szélesebb a kép alapján. Ezért kérlek szépen, hogy írd már be a pontos tepsiadatokat, hogy más nálam jobban járjon. Köszönöm szépen!

424
búzadara 1 bögre
tejföl 2 dl
cukor 0.5 bögre
napraforgó olaj 0.5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
1 csipet
cukor 1.5 teáskanál
sárgabarack 12 közepes db