Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos hab

Barackos hab
Barackos hab
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a "gyorsan, egyszerűen valami remek édességet" kategória.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát és a rumot egy bögrébe tesszük, mikróban felforraljuk és hagyjuk kihűlni.
  2. A lekvárt a citromhéjjal és -lével összekeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát, a diót és a joghurtot.
  3. A tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a lekvárba. Lehetőleg ne törjük össze a habot!
  4. Jól behűtve, babapiskótával tálaljuk. (De magában is nagyon finom!)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 173
elküldve: 2
receptkönyvben: 346
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

szederliget

Mióta szakács: 2010.06.14.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barackhab, hab baracklekvárral, sárgabarackhab

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Tue, 2014-07-08 14:23

Nyár közepe van, hőség és semmi perc alatt lecsapott a vihar. Beáztunk, ami nem szokott előfordulni. Persze itt nyaral a család összes gyermeke. Mit tehetnék? Takarítás, biztosító telefon és hogy nyugi legye, ebéd sok desszerttel. Mire elfogyott a nap is kisütött... Szóval gyerekmentő, pontosabban gyereknyugtató volt ez a recept.
Köszönöm!

Akiteki
Akiteki Mon, 2012-07-02 12:45

Ez nagyon fincsi lehet! A dió és a barack szeretik egymást én meg őket. :))
Kedves tamil! Trükk: a tejszínt forrásig hevítjük, de nem forraljuk, majd egy éjszakán át hűtjük. Kemény lesz és nem esik össze, csak egy kicsit tovább tart felverni. Ha meg nem házi baracklekvárt használsz, hanem boltban veszed, abban annyi a zselatin, hogy magától is megáll tőle a tejszín.

polti
polti Sun, 2012-03-25 15:56

tejszínt (igazit)akkor lesz kemény és tartós (nem ellágyulós), úgy, hogy nem teszünk bele fixálót sem, akkor lesz, ha hozzákeverünk egy keményre felvert tojásfehérjét (ettől keményebb és tartósabb lesz)

szazala
szazala / szazala Mon, 2011-08-08 22:37

Mindig legyen jól lehűtve a tejszín.Szerintem egy kis habfixtől nem válik műanyaggá.......A növényi habot(Hulala)nem is említem,mert az igazán 'mű',cserébe viszont jól verődik:)

tamil
tamil / tamil Mon, 2011-08-08 21:10

Azt mondja meg nekem valaki, hogy hol lehet olyan tejszínt venni, ami felverődik:( Nekem még nem sikerült. Csak habfixszel, de az olyan , mintha műanyagot ennénk:(

1019
mazsola 10 dkg
rum 2 dl
sárgabaracklekvár 30 dkg
citrom 1 db
joghurt 2 dl
vaníliaaroma 1 kávéskanál
dió 1 marék
habtejszín 3 dl
babapiskóta 10 db