Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos habos szelet

Barackos habos szelet
Barackos habos szelet
0 perc /
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, barackos sütemény, nem nehéz elkészíteni, és azért kicsit különleges is!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

ajánlat

Tejszínhab helyett tehetünk rá tojásfehérjehabot is...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukrokkal. És sorban a többi hozzávalót (a tojásfehérje kivételével) hozzáadjuk, és összekeverjük.
  2. A fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a masszába keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben aranysárgára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. A pudingporból szokásos módon pudingot készítünk, a barackot belevágjuk, és a tésztára öntjük.
  4. Hűtőben dermesztjük.
  5. A tejből és a habporból habot készítünk, feldíszítjük vele a piskótát. Tehetünk még a habra is barack szeleteket.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 349
elküldve: 0
receptkönyvben: 376
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Judafest receptverseny
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos krémes szelet, barackos krémes, pudingos barackos szelet

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Molli31
Molli31 / Molli31 Thu, 2012-03-08 11:08

Ezt ma el is készítem estére, a fiúknak, nőnap lévén. :)))
Köszi a receptet.

Ildike001
Ildike001 Fri, 2012-01-20 19:48

jaj,de guszta,ezt meg kell csinálnom,házi kajszival majd nyáron.Egyébként,aki már sokat sütött,tudnia kell tapasztalatból,hogy a tészta hozzávalóból milyen tészta lesz.Mert 10dkg liszt és 3 tojásból nem lesz magas tészta.Én ránézek egy receptre,és tudom mekkora tepsit vegyek elő.És hát nem mindenki
nek van ultramodern sütője,ahogy hallottuk,én is csak kb.re tudom,h.hány fokon és meddig kell sütni.A nagymamánnak hosszú évtizedekig sparhet ja volt,axem így ejtik,azon főzött,abban sütött,ő szabályozta a hőt a fa berakásával,nem volt időzítő,de olyan sütiket sútött,rétest is!Nem volt zsírpapír se.Mérleg sem,mégis tudott sütni,nem kérdezte meg senkitől,h.mekkora tepsi kell...Nekem nem egy szakácskönyvem van,amikben nincs a tepsiméret megadva,sőt a sütési hőfok sem,de logikusan gondolkodok,és látom a hozzávalók mennyiségét,és azt,a hőfoknál pedig,hogy piskóta e,kevert tészta e stb.

Kyngu
Kynga / Kyngu Sat, 2012-01-21 17:13

Szia! Ó igen, tudom mire gondolsz, már hallottam a sparheltről - nah azzal aztán állítgathattunk volna hőfokot, amikor ha jól tudom abba rendesen fát kellett hordani. Mamám mintha említette volna régről. Amúgy régebbi szakácskönyveket lapozgattam és abban sem volt beírva pontos adat - tényleg mindig arra hagyatkozom amit közben észlelek. Profi szakács nem vagyok.. de igyekszem mindenből tanulni, szeretnék olyan szintre eljutni, mint anyum - aki már főzés közben tapasztalataira hagyatkozva, teszi amit kell ( és látom Te is így vagy ezzel - már tudod mit hogyan merre)! :):) Köszönöm, hogy írtál!
Kinga :)

zafirov
zafirov Tue, 2012-01-17 19:56

Hát köszi, de ezzel sajnos nem sokat segítettél. Mert hát ugye a tepsi méretétől függ, hogy milyen vastag tésztát kapunk és azért a hőfok sem mindegy. Na de végül is nekem már rmindegy, mert megsütöttem egy
30 x 23 tepsiben ami által egy elég vékony tészta /1 cm/ lett, belőle így viszont nagyon durva lett volna rajta a töltelék. Ezért sütöttem még egy lapot és a kettő közé került a töltelék és a tetejére csokimáz. Hát végül is így már nem egészen ez a recept, de segíts magadon ha a receptíró lényeges momentumokat nem ad meg.
Így viszont elmondhatom,hogy finom lett pedig tk.tönköly lisztet és cukor helyett glukonont használtam.
Azért köszi

Kyngu
Kynga / Kyngu Wed, 2012-01-18 16:40

Tudod, nekem is egy olyan receptem volt, amiben ezek az adatok NEM voltak feltüntetve, így arra hagyatkoztam, amit összekeverés közben láttam... ehhez igazítottam a tepsimet és tettem be sütőbe megsütni! Nincs ultramodern sütőnk, ami kijelzi épp hány fokon sütöm... ezért írtam azt h Közepes lángon! Senkit nem akartam félrevezetni, hogy hülyeségeket beírok. Azt írtam, amit én tapasztaltam, ahogy én sütöttem! Azzal meg hogy átalakítottad, semmi probléma sincsen... Én is szoktam!

zafirov
zafirov Tue, 2012-01-17 10:28

Kérdések!
Tepsi méret, sütési hőfok, alsó-felső?
Köszi

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2012-01-17 10:46

Szia! Ezeket az adatokat én ritkán szoktam odaírni, de most annyit mondanék, hogy közepes lánggal és közepes méretű tepsiben süsd! :)

284
tojás 3 db
cukor 8 dkg
finomliszt 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 6 teáskanál
tej 4 dl
barackbefőtt 15 dkg
tejszínhab por 20 g
tej 150 ml