Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-joghurtos süti

Barackos-joghurtos süti
Barackos-joghurtos süti
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha rám tör a sütiszörny, vagy hirtelen bejelentkezik valaki, akkor nagyon gyorsan elkészíthető, és sose marad belőle.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyorsan robotgéppel összekeverjük, utána kb 5 percig keverjük, míg szép habos lesz. (Egyszerű muffin tészta, a mérce egy 250 ml-es bögre.)
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és tűpróbáig megsütjük.
  3. Ha megsült 5 percet hűlni hagyjuk, kiborítjuk a tepsiből, és levesszük az aljáról a sütőpapírt (én vissza szoktam rakni a tepsibe...).
  4. Míg sül, addig habosra keverjük a habtejszínt, hozzáadjuk a joghurtot és a vaníliás cukrot.
  5. Rákenjük a kihűlt tésztára, és vizes késsel szépen elsimítjuk. A tetejét kirakjuk a barackszeletekkel. (Természetesen bármilyen gyümölccsel készíthető, én is rengeteg variációt kipróbáltam már.)
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 33 647
elküldve: 12
receptkönyvben: 278
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Niqvero

Mióta szakács: 2011.05.04.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

barackos-joghurtos édesség, joghurtos sütemény, barackjoghurtos desszert

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

madonna70
madonna70 Sat, 2013-03-23 11:16

Helló! Egész jónak néz ki a recept, de egy valami kicsit nem tiszta. Nem írtad le, hogy a zselatint azt a krémbe kell e keverni (hidegen v. melegen?) vagy a sütemény tetejére kell majd önteni. A választ előre is köszi!

niky 82
niky 82 Wed, 2012-07-25 11:50

Szia!!! Köszönöm a receptet!!!! Már egyszer meg csináltam és most a lányom névnapjára ismét el készítettem :) Már a hűtőben van és remélem most is olyan sikert arat mint legutóbb :) ! Bár a rumos tészta a joghurtal nekem nem nagyon jött be így most a rumot ki is hagytam. Én a tejszín habot (hulala -t) habfixálóval vertem fel és bár kézzel vertem a habot és nem géppel a külömbség egyáltalán nem látszik :) szépen megáll a krém a sütin és nem folyik le !!! Még egyszer Köszönöm!!!!!

bereczki-edit
bereczki-edit Tue, 2012-02-14 18:19

Nagyon finom volt, még nekem is aki nem szereti a sütiket! :) A gyerekek fölfalták!

Lévay Ildikó
Lévay Ildikó Sun, 2012-02-12 10:02

Tegnap megsütöttem, de mivel nem kaptam barackos joghurtot, epresből csináltam és epret tettem a tetejére is. Nagyon egyszerű és nagyon finom süti. Köszönöm a receptet :)

687
finomliszt 2 bögre
cukor 2 bögre
tej 2.5 dl
napraforgó olaj 1.25 dl
tojás 1 db
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 ek
rumaroma 10 ml
gyümölcsjoghurt 400 ml
habtejszín 200 ml
zselatinfix 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
őszibarack konzerv 50 dkg