Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-kakaós piskótatorta

Barackos-kakaós piskótatorta
Barackos-kakaós piskótatorta
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vaníliapudinggal készült volna eredetileg a krém, de csak fél csomag volt itthon, tehát így alakult, de nem baj, teljesen passzolt a csokipuding is : ).

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Porcukorral vagy tejszínhabbal lehet díszíteni, de magában is mutatós és finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

 
  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Kanalanként hozzáadjuk az olajat és a vizet, simára keverjük.
  3. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet is, majd belekeverjük a kakaóport is.
  4. Végül egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét és óvatosan a masszához keverjük.
  5. Egy kis kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, oldalát kikenjük margarinnal, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  6. Sütőrácsra téve hagyjuk hűlni, ezalatt elkészítjük a krémet.
  7. Felkockázzuk a barackbefőttet, félretesszük.
  8. A kétféle pudingport kb. fél dl befőttlével simára keverjük.
  9. A maradék levet egy ek cukorral feltesszük forrni, majd beleöntjük a pudingos keveréket is. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és a barackot is hozzáforgatjuk.
  10. Az időközben kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, és rétegezzük a krémmel. (piskóta - krém - piskóta - krém - piskóta)
  11. 2 órára hűtőbe helyezzük, majd felszeletelve tálalhatjuk. 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 348
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilveee

Mióta szakács: 2011.02.12.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos torta, barackos piskóta, barackos-kakaós süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lasvegas7
lasvegas7 Wed, 2014-03-26 19:27

nagyon jó ötlet a pudingport így elkészíteni. nem tudom hogy találtad ki,de jó. :)

824
tojás 3 db
porcukor 15 dkg
víz 0.75 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
vaníliás cukor 0.5 csomag
finomliszt 22 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
1 csipet
őszibarack konzerv 420 g
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
csokoládés pudingpor 0.5 tasak
cukor 1 ek