Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos kehely

Barackos kehely
Barackos kehely
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyű desszert, télen-nyáron egyaránt kiváló választás lehet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lecsepegtetett barackból 30 dkg-ot egy botmixerrel pürésítünk.
  2. A mascarponét, joghurtot, a citrom levét, a porcukrot és 2 csomag vaníliás cukrot egy gépi habverővel kikeverünk, majd hozzá adjuk a gyümölcs pépet, és elkeverjük benne.
  3. A jól behűtött tejszínt, egy szintén behűtött tálba habbá verjük, közben az előírásnak megfelelően beledolgozzuk a zselatinfixet is.
  4. Ezután a kétféle krémet lazán egybeforgatjuk, majd poharakba töltve hidegre tesszük dermedni.
  5. A jól lehűtött krémet, habbá vert vaníliás tejszínnel és a maradék barackkal díszítve tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 505
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pohárkrém, barackos desszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

724
őszibarack konzerv 50 dkg
joghurt 1 dl
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
porcukor 4 ek
vaníliás cukor 4 csomag
zselatinfix 1 csomag
habtejszín 2 dl