Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos krémes Habcsók Mézi konyhájából

Barackos krémes Habcsók Mézi konyhájából
Barackos krémes Habcsók Mézi konyhájából
100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaszi vendégvárónak szántam, egy frissítő könnyed édességnek. Bejött! :)

Képek a készítés menetéről itt.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Válasszuk szét a fehérjéket a sárgájuktól. A fehérjéket rakjuk félre, hűtőbe.
  2. A sárgájukat verjük fehéredésig habverővel, s közben adjuk hozzá a 8 ek cukrot. Öntsük hozzá az aromát, a tejet, az olajat, a csipet sót, aztán szitáljuk bele a lisztet és a sütőport is, végül homogénné keverjük el.
  3. Kenjünk ki egy nagyobb magas falú tepsit, lisztezzük is ki, majd öntsük bele a masszát, és 10 percet nagy lángon, majd még olyan 40 percet kis lángon sül, tűpróbáig.
  4. Közben megcsinljuk a süti jellegzetességét, a krémet. Mérjünk ki 6 dl tejet és 6 dl vizet, öntsük össze, és a felét rakjuk fel melegedni. A másik feléhez adjuk hozzá az 5 cs pudingport, 13 ek cukrot, egy kis vanília aromát és 2 cs vanilin cukrot.
  5. Csomómentesre keverjük el, erre egy villa a legpraktikusabb. Majd öntsük a melegedő folyadékhoz, és besűrösödésig keverjük folyamatosan.
  6. Majd a tojásfehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük egy nagyobbacska tálban. Ha már picit hűlt a puding, spatulával egyengessük bele a tojáshabot.
  7. A barackot vágjuk kis szeletekre, szórjuk meg egy kis fahéjjal, s a krémből 3 ek-val vegyünk ki, s keverjük a barackhoz.
  8. 100 g étcsokit olvasszunk fel mikróban 350 W-on 2 percig, majd 3 ek tejet is 2 percig, és locsoljuk meg vele a csokit, s kavarjuk fel, így szépen megolvad a csoki. Ehhez is adjunk 5 ek krémet.
  9. Ha megsült a psikóta vegyük ki, s a barackos krémmel kenjük be.
  10. Erre jön a sima krém egyik fele, egyengessük el. Majd a csokis krémből is kanalazzunk rá, s végül fedjük be a krémünk többi részével. Jó magasan betelíti a tepsit.
  11. A tetejét szórjuk meg kakaóporral (én itt használtam egy tortadíszítő formát, amin keresztül szórtam a porcukot, így szép mintás lett, de erre lehet használni torta csipkét, vagy akár mi is kivághatunk papírból ilyen terítőformát. Helyezzük a sütire, szórjuk rá a kakaóport egy szitán keresztül, majd vegyük le a papírt.) Majd a közepét porcukorral is megszórtam. Dísznek rokokót tettem a közepébe.
  12. Tegyük hűtőbe, és a következő nap lehet szeletelni!
  • tepsi mérete: 45*33*12 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 578
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

habos barackos krémes, krémes barackos, gyümölcsös krémes sütemény

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ica67
Ica67 Sun, 2012-04-29 22:55

Szia!
Bocsánat a tudatlanságomért, de mi az a "rokokó"? Csokidara, vagy díszcukor?
Köszi Ica

406
tojássárgája 10 db
cukor 8 ek
vérnarancs aroma 20 ml
tej 1 dl
napraforgó olaj 2 ek
sütőpor 1 csomag
finomliszt 10 evőkanál
1 csipet
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaníliás pudingpor 4 tasak
epres pudingpor 1 tasak
tej 6 dl
víz 6 dl
cukor 15 ek
vaníliaaroma 10 ml
vaníliás cukor 2 csomag
tojásfehérje 10 db
őszibarack konzerv 420 g
fahéj 0 ízlés szerint
étcsokoládé 100 g
tej 3 ek
porcukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek