Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-krémsajtos tejszíntorta

Barackos-krémsajtos tejszíntorta
Barackos-krémsajtos tejszíntorta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sarah barátnőm harminc éves lett, és egy tortát ígértem. Hát íme! Isteni finom lett és nagyon megérte a fáradozást, mert mindenki el volt ragadtatva. Sajnos a torták nagyon időigényes ínyencségek, de hatását tekintve fenomenális. Köszönet az édesanyámnak, aki a kislányomra vigyázott, amíg anya kiélte sütési mizériáját!

hozzávalók / 12 adag

A tortalaphoz

A barackos krémhez

A krémsajtos krémhez

A torta összeállításához és a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval és a kézi mixer segítségével kemény habot verünk. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg a krém kifehéredik. A tojássárgás-cukros masszához hozzáadjuk a sütőport, és tovább keverjük. Végül belekerül a liszt, és a mixerrel ezt is összedolgozzuk. Legvégül a kemény tojáshabot gumi végű keverőkanállal óvatosan összedolgozzuk. A tojásfehérjéket nem kell teljesen szétoszlatni, ügyeljünk rá, hogy a tészta levegős maradjon!
  2. Eközben a sütőt 200 Celsius fokra fűtjük.
  3. Egy kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk és összekapcsoljuk. Majd kivajazzuk és kilisztezzük.
  4. Ebbe a formába öntjük a tésztát, majd a sütőbe toljuk és visszakapcsoljuk a hőfokot 180 fokra. Aranybarnára sütjük. Tűpróba!
  5. Barackos krém: a gyümölcsöket apróra vágjuk. Hozzáadjuk a befőttlében elkevert étkezési keményítőt. Sűrűre forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  6. Mascarponés krém: a krémsajtot kikeverjük a cukorral.
  7. Eközben a tejszínt már jó előre áttöltjük egy fém tálba, és ezzel együtt visszatesszük a hűtőbe, ugyanis a tejszínnek és az edénynek is jó hidegnek kell lenni, hogy a tejszínből szép, kemény hab legyen!
  8. A hideg tejszínt 1-es fokozaton a kézi mixerrel elkezdjük fölverni, kb. 40-50 mp után el kezd krémesedni, ekkor folyamatos keverés mellett beleszórjuk a habfixálót, majd a legnagyobb fokozaton keményre verjük. (A tejszínt nem szabad túlkeverni, mert akkor csomós lesz!)
  9. A torta összeállítása: a kihűlt tortalapot kettévágjuk. Majd mindkettő belső oldalát ízlés szerint meglocsoljuk rummal. Először rákerül a barackos krém fele. Majd a babapiskótákat egy pillanatra a narancslébe mártjuk, és rásorakoztatjuk a barackos krémre. Ezután jön a mascarponés krém. Majd ismét egy sor mártogatott piskóta. Ezt követi a barackos krém másik fele. Végül a tortalap másik fele jön. Egy időre a hűtőbe tesszük. (Ekkor már a másik tejszínt is átürítettem egy fém tálba hűlés céljából.)
  10. A hideg tejszínt a fönt leírtak szerint ismét fölverjük, és bevonjuk vele a tortát. A maradék tejszínt pedig habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük a tortát. A díszítésnek csak a fantázia szabhat határt! (Én az oldalát darált dióval vontam be, a tetejére pedig elcsentem egy fél barackot a konzervből és fölszeleteltem.) Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 063
elküldve: 6
receptkönyvben: 92
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zazie szakács

Mióta szakács: 2012.01.30.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Sarah szülinapi tortája, mascarponekrémes torta, tejszínes-barackos torta, rumos-barackos torta mascarponekrémmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gopher
Gopher Wed, 2013-09-25 07:30

Szia Zaiv!
Az lenne a kérdésem, hogy a mascarpone-t a habfixálóval felvert tejszínnel össze kell keverni igaz, mert azt nem írtad pontosan. illetve attól nem lesz lágy a krém, lehet majd szeletelni a tortát?
Köszönöm!
Üdv: Viki

Mariann66
Mariann66 Tue, 2012-02-07 12:11

Istenien hangzik a recept - hasonló nálunk is készül, csak túró is kerül bele! Ki fogom ezt is próbálni - köszi, hogy megosztottad! :-))

zaiv
Zazie szakács / zaiv Tue, 2012-02-07 20:50

Kedves Mariann66! Vállalkozó kedvü emberek/szakácsok számára ajánlom, mert picit idöigényes, de annyira, de annyira megéri!!! Minden falat legalább 1500 kalória, de nem számít, mert eteti magát a torta ;-))! Amúgy variálni én is szoktam a tölteléket, de az alap piskóta és a sok-sok tejszínhab maradni szokott! Köszönöm a hozzászólást!

492
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 púpozott ek
sütőpor 1 késhegynyi
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
őszibarack konzerv 40 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
étkezési keményítő 1 evőkanál
mascarpone 25 dkg
porcukor 15 dkg
habtejszín 2.5 dl
habfixáló 1 csomag
rum 2 ek
babapiskóta 30 db
narancslé 1 dl
habtejszín 2.5 dl
habfixáló 1 csomag
őszibarack 1 db
dió 2 dkg