Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos lepény

Barackos lepény
Barackos lepény
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legnagyobb kedvencem a tipikusan nyári sütik közül, nagyanyám repertoárjából, naná!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben liszttel és cukorral megfuttatjuk.
  2. A liszthez adjuk, az olvasztott vajat, a tojást és a maradék cukrot is, reszeljük a citromhéjat.
  3. Langyos tejjel rugalmas tésztát gyúrunk.
  4. Duplájára kelesztjük.
  5. Közben a barackokat kettévágjuk és a mag helyére őrölt fahéjat szórunk.
  6. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk és tepsibe terítjük.
  7. A fél barackokat szorosan egymás mellé a tésztára borítjuk.
  8. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 63 554
elküldve: 7
receptkönyvben: 504
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sárgabarackos lepény, barackos kelt lepény, kelt tésztás barackos süti

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Süttemfinomat
Süttemfinomat Fri, 2013-04-19 09:11

Ez most komoly? 20 dkg liszt, 2 dl tej, meg még tojás, nekem folyik... Valamit rosszul csinálok?

aantee
aantee / aantee Fri, 2011-07-15 09:48

Mekkora tepsiben sütötted és hány fokon? Nekem ez a "közepes hőfok" mindig olyan misztikusnak tűnik. :)

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Thu, 2011-07-07 20:25

Sziasztok!

Ma elkészítettem ezt a sütit a recept alapján, és sajnos nálunk nem vált be. A barack savanyú lett, ahogy kisült belőle a leve. Olyan volt, mintha kenyeret ettünk volna savanyú barackkal. Végül leszedtem a barackokat, a tésztát megettük magában, az úgy nem volt rossz. A barackok haját leszedtem, és a barackot összerottyantottam cukorral, hogy olyan dzsemszerűség legyen belőle, és ne kelljen kidobnom a gyümölcsöt. Sajnálom, pedig jól is nézett ki. :(

Üdv: Ági

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-11 00:33

A kedvenc kalacsom a szilvas lepeny, de mivel nalunk csak most kezdodik a szezon,meg nem igen lehet talalni,es igy egy kosar apro sargabarackot vettunk es igy talaltam meg a receptet..isteni jol sikerult, kituno lepeny(kalacs) teszta, legjobb amit eddig ettem(ettunk, mert vendegeink voltak nalunk)
1-2 ora alatt elfogyott. Koszonom a receptet, NAGYON, finom!!!!!!!!!!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Mon, 2010-06-28 23:38

Sütés után készült a kép, Zúza, de értem, hogy nyersnek látod. Onnan lehetne látni, hogy mégsem nyers, ha a pirosra sült szélek is a fotón lennének. Nincsenek.
Mégis a tészta állaga elárulja, hogy sütés után vagyunk. Még melegen fotóztam a lepényt, ha kicsit vártam volna a képen is látnád a barack sütött állapotát. Ahogy hül, úgy 'ráncosodik'.
Melegen és hidegen is nagyon finom!
Ildikó

diavega
DiaNatura / diavega Fri, 2012-06-15 09:11

A képen a "könnyű" felirat ű betüje felett látszik, hogy a tészta alja barna!
Üdv,
Dia

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sat, 2010-05-22 16:00

Kedves Ildikó!
Már régóta a receptkönyvemben várakozott, de ma gyorsan kellett valami, amihez mindenem volt itthon - és végre kipróbálásra került. Igaz, csak konzerv sárgabarackból, de valami mennyei lett! Ha beindul a sárgabarackszezon, biztosan megcsinálom abból is! köszönet a receptért!
Szép hétvégét!
Nóra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-03 10:36

én gyerek vok de már enivalot készitek

389
sárgabarack 20 db
finomliszt 20 dkg
élesztő 2 dkg
cukor 3 ek
tojás 1 db
vaj 3 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
tej 2 dl
fahéj 0 ízlés szerint