Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos libaszív

Barackos libaszív
Barackos libaszív
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sosem voltunk valami nagy lábon élők, de szerettünk volna valami finomat és különlegeset enni, ami ráadásul még olcsó is. Ekkor született ez a recept.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizzsel szoktam tálalni. Nyáron barackkal, télen barackbefőttel vagy ananásszal készítem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A libaszívekről levágjuk a kövér részt, és felvágjuk őket, de csak félig. Kinyitjuk, mint egy könyvet.
  2. Kissé kiklopfoljuk, és besózzuk.
  3. Egy kisebb tepsit vagy szögletes jénai tálat kiolajozunk.
  4. Elhelyezzük benne a szíveket, és megszórjuk a borssal.
  5. A tepsit alufóliával, a jénait a tetejével befedjük, és közepesen meleg sütőben 30 perc alatt megsütjük.
  6. Amíg a szívek sülnek, a barackot megpucoljuk (ha őszi), gerezdekre vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  7. Fél óra elteltével kinyitjuk a tepsit. A szívek kicsit összesülnek, ezért egymáshoz húzogatjuk őket. A tetejüket beborítjuk a barackgerezdekkel, megszórjuk a sajttal.
  8. Csak annyi időre toljuk vissza már fedetlenül, hogy a sajt szépen rásüljön.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X20 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 674
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mömi

Mióta szakács: 2008.11.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

jénaiban sült libaszív őszibarackkal, sajtos-őszibarackos sült libaszív

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

324
libaszív 50 dkg
őszibarack 6 db
sajt 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint