Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-málnás torta

Barackos-málnás torta
Barackos-málnás torta
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, mutatós torta. A pisztáciát helyettesíthetjük csokoládéreszelékkel.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojások fehérjét 3 ek. hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot és a vaníliás cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük. Egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. Legvégül a sütőporral, pisztáciával (1 ek. pisztáciát félreteszünk a díszítéshez) és az étkezési keményítővel elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk.
  2. Egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd belesimítjuk a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
  3. A málnából kb. 12 darabot félreteszünk a díszítéshez, a maradékot pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük. A barackot leszűrjük, durvára vágjuk, majd pürésítjük. A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  4. A joghurtot a kétféle cukorral és a citromlével elkeverjük. A zselatint kicsavarjuk, egy kis edényben alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk, elkeverjük kb. 3 ek. joghurtmasszával, majd a többi joghurtmasszához keverjük.
  5. 400 g tejszínt kemény habbá verünk. Amikor a joghurtkrém zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot. A krémet elfelezzük, az egyik félhez hozzákeverjük a málnapürét, a másikhoz a barackpürét.
  6. Egy tortakarikát a tortalap köre csatolunk, rásimítjuk a barackos krém 2/3-át, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe.
  7. A megmaradt barackkrémet elkeverjük a málnakrém 1/3-ával, majd a barackos rétegre simítjuk, és ismét betesszük a hűtőbe kb. 30 percre, majd kivesszük, és rásimítjuk a maradék málnakrémet. Legalább 6 órára betesszük a hűtőbe.
  8. A maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A tortakarimát eltávolítjuk, és a süteményt körben megkenjük a tejszínnel. A megmaradt tejszínt nyomózsákba töltjük. A tortát a tejszínnel, a félretett málnával és pisztáciával díszítjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 942
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

málnatorta, baracktorta

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fosca
fosca Thu, 2017-10-05 15:49

Szeretném kérdezni, hogy a lapzselatin helyettesíthető-e por formájú zselatinnal? Előre is köszönöm!

glaser
Glaser / glaser Thu, 2017-10-05 17:10

Kedves fosca. Lapzselatin helyett lehet porzselatint használni. A 12 zselatinlap 20 g porzselatinnak felel meg. Üdv: Mária

fosca
fosca Fri, 2017-10-06 11:53

Köszönöm a gyors választ! A munkamenet is azonos? Hideg vízben oldjam fel a zselatint? Fel fog oldódni? Eddig mindig melegítettem... Köszönöm előre is!

glaser
Glaser / glaser Fri, 2017-10-06 12:39

Porzselatinnal még nem dolgoztam, úgyhogy nem tudok tanácsot adni. El kell olvasni a csomagoláson levő használati utasításokat, és a szerint használni.

Debbie67
Debbie67 Fri, 2017-06-02 17:20

Köszönöm ezt a nagyon jó receptet.
Már kétszer megsütöttem és annyira finom, hogy nem tudok betelni vele. Jelenleg ez a legnagyobb kedvenc! :-)

valica
valica Tue, 2017-05-02 09:11

Szóval mivel benne van már a zselatin az egész krémben. Bocsi a gépelési hibáért.

valica
valica Tue, 2017-05-02 09:08

Szeretném megkérdezni, a maradék krém nem köt meg a 30 percek alatt, mert az egészben benne van mér a zselatin? Köszi

glaser
Glaser / glaser Tue, 2017-05-02 16:04

A maradék krémet nem tesszük be a hűtőbe. Szobahőmérsékleten 60 perc alatt nem dermed meg.

354
tojás 3 db
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 100 g
étkezési keményítő 25 g
sütőpor 2 tk
sótlan pisztácia 50 g
víz 3 ek
barackkonzerv 250 g
málna 300 g
lapzselatin 12 db
joghurt 500 g
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 125 g
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 600 g
habfixáló 1 csomag