Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-mascarponés torta

Barackos-mascarponés torta
Barackos-mascarponés torta
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenféle mascarponés süteményt nagyon szeretek! Olyan finomak, és most erre a barackosra esett a választás, érdemes megkóstolni, nagyon finom!

hozzávalók / 6 adag

A lapokhoz

A krémhez

A csokihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a tojásokat hozzáadjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd ezt is hozzáadjuk. 3 db 20 cm átmérőjű, kerek lapot készítünk belőle, természetesen külön-külön sütőpapírra, majd egyenként kisütjük őket, 180°C-os sütőben. Hagyjuk kihűlni a lapokat.
  2. A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a joghurttal. Hozzáadjuk a citromhéjat, alaposan elkeverjük, majd a citrom levét is beleöntjük.
  3. A kihűlt lapokat a krémmel megtöltjük úgy, hogy a tetejére is jusson.
  4. A barackokat felszeleteljük, és díszítjük vele a tetejét.
  5. A tejszínt felmelegítjük, de vigyázzunk, hogy ne forraljuk. Beletesszük a csokoládébevonót, felolvasztjuk, majd a puha margarint és a kakaóport is hozzáadjuk. Hagyjuk kicsit hűlni, majd rácsorgatjuk a torta szélére.

 

  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 195
elküldve: 5
receptkönyvben: 72
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

baracktorta, gyümölcstorta mascarponekrémmel, krémes réteges sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

699
finomliszt 10 dkg
tojás 4 db
margarin 8 dkg
porcukor 8 dkg
sütőpor 0.5 csomag
mascarpone 25 dkg
joghurt 150 g
őszibarack konzerv 20 dkg
citrom 1 db
tortabevonó 17 dkg
habtejszín 1 dl
margarin 2 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek