Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-mascarponés túrótorta

Barackos-mascarponés túrótorta
Barackos-mascarponés túrótorta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyák napjára készítettem ezt a finom tortát, gyorsan elkészülő könnyed állagú, kellemes ízvilágú desszert, érdemes kipróbálni.

Forrás: net

hozzávalók / 6 adag

Alap

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olvasztott vajat hozzáadjuk a kekszhez, majd a sütőpapírral bélelt forma aljába nyomkodjuk, és hidegre tesszük, amíg összeállítjuk a krémet.
  2. Két doboz barackot jól lecsepegtetünk, majd kisebb kockára vágjuk.
  3. Egy botmixerrel krémesre keverjük a túrót, mascarponét, joghurtot, vanília kivonatot, porcukrot, az egyik citrom reszelt héját. A zselatint elkeverjük a két citrom levével egy kisebb lábasban, majd kicsit állni hagyjuk.
  4. Közben a hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk. A zselatint alacsony hőfokon feloldjuk, a krémből 3 evőkanálnyit beleforgatunk, majd a krémbe keverjük.
  5. Ezután kisebb adagokban beleforgatjuk a barackot, végül a kekszes alapra simítjuk, majd pár órára hidegre tesszük a teljes dermedésig, nálam egy éjszaka volt.
  6. A dermedés után a maradék doboz barackkal tetszés szerint díszítjük, olvasztott csokoládét csorgatunk rá. Tálalásig hideg helyen tároljuk.
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 40 679
elküldve: 11
receptkönyvben: 325
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
454 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós sajttorta, túrókrémes baracktorta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisbejja
kisbejja Mon, 2018-12-24 20:23

Szia Katharosz! Ma megcsináltam a tortát. Nekem nem a Te recepted van meg, de teljesen ugyanaz a másikban is minden, mint a Tiedben - kivétel az olvasztott csokoládé. (Az a recept már nem tudom honnan van, ami alapján én készítettem el.) A kérdésem csak az lenne, hogy Te milyen tortaformában csináltad meg? Én a recept szerinti 26 cm-es, elég magas falú formában. Viszont nem fért bele a krém a tortaformába. Aztán eszembe jutott, hogy én az egész 330 g-os joghurtot belekevertem a krémbe. Szerinted ez lehetett a hiba, ezért nem fért bele? Azt viszont majd csak holnap tudom meg, hogy így is összeáll-e majd reggelre, ha leveszem róla az oldalát. Köszönöm válaszodat! Békés, Boldog Karácsonyt!

katharosz
Katharosz / katharosz Tue, 2018-12-25 20:07

Szia, én biztos 26 cm-es formában készítettem, de amikor nem vagyok biztos benne,
hogy elfér ez a sok krém sütőpapírral megnövelem a magasságát. Manapság állítható torta karikával dolgozom, ez a legjobb. Remélem sikerült!
Üdv. Kati

kisbejja
kisbejja Thu, 2018-12-27 10:16

Szia. Köszi a választ. Sajnos nem sikerült, teljesen szét esett az egész, rengeteg "levet" is eresztett. Pohárkelyhekbe töltve azért elfogyott, mert ízre nagyon finom volt.
Üdv: Kisbejja

MentaésMandula
MentaésMandula Fri, 2018-08-24 20:19

Ma készítettem el, óriási sikert aratott! Első zselatinos tortám és nagyon jól sikerült, szerintem még el fog készülni párszor :) a krém nekem kicsit sok lett, lehet következő alkalommal levágok kicsit az adagokból.

1126
zabkeksz 20 dkg
vaj 10 dkg
őszibarack konzerv 90 dkg
mascarpone 25 dkg
tehéntúró 50 dkg
görög joghurt 250 g
porcukor 15 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
citromlé 2 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 4 dl
zselatin 25 g
őszibarack konzerv 45 dkg
étcsokoládé 5 dkg