Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos Pavlova pisztáciával

Barackos Pavlova pisztáciával
Barackos Pavlova pisztáciával
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik kedvenc Pavlova tortám a sok közül, amit elkészítettem.

hozzávalók / 4 adag

A tortához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét (pici sóval) laza habbá verjük, majd félpercenként evőkanálnyi adagokban hozzáadjuk a cukrokat, és közben addig folytatjuk a habosítást, míg kemény habot nem kapunk.
  2. A habot egy spatulával elválasztjuk az edény falától, és hozzáforgatjuk az ecetet és a keményítőt.
  3. A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. Egy sütőpapírt sütőlapra helyezünk, és elosztjuk rajta a habot, méghozzá ovális formába, és egy kenőkéssel körben eligazítjuk.
  4. Betesszük a sütőbe, és 40 percig sütjük alsó-felső sütésen, elektromos sütőben. Ha kész, kihűtjük, és megtöltjük a tortát.
  5. A tejszínt összekeverjük a vaníliás cukorral és habbá verjük, majd elosztjuk a pavlován.
  6. A konzerv barackokat szeletekre vágva szépen elosztjuk a tejszínhab tetején, és megszórjuk apróra vágott zöld pisztáciával. Lehűtve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 256
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pavlova torta, pisztáciás-barackos habcsóktorta, tejszínes-barackos habcsóktorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

642
tojásfehérje 4 db
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 20 dkg
almaecet 2 teáskanál
étkezési keményítő 2 evőkanál
habtejszín 4 dl
vaníliás cukor 2 csomag
barackkonzerv 30 dkg
sótlan pisztácia 3 dkg