Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos pite Évi néni konyhájából

Barackos pite Évi néni konyhájából
Barackos pite Évi néni konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy kis maradék barackom.

hozzávalók / 6 adag

A sütőforma előkészítéséhez

A süteményhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habbá.
  2. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint is, és azt is habosra keverjük. Megy még bele a citrom leve, reszelt héja, a fahéj és a liszt. Egyenletesre keverjük, és fellazítjuk a tojáshabbal. Egy sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott tepsibe öntjük a tésztát.
  3. A barackokat ketté választjuk, magjukat kivesszük és megszórjuk a belsejét fahéjas porcukorral, majd lefelé fordítva a tészta tetejére ültetjük, megszórjuk egy kevés nádcukorral.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 146
elküldve: 5
receptkönyvben: 154
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sárgabarackos pite, barackos pite nyírfacukorral, fahéjas-sárgabarackos pite

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oreganyo
oreganyo Sat, 2017-07-15 11:11

Ma megsütöttem, mert Évi néni receptjeit szeretem és nagyon csábitó volt a képen.
Tényleg sűrű egy kicsit, 4 tojást bőven elbirna, különben nagyon jó.

Öreganyó

meddien
meddien Thu, 2016-08-18 15:18

Kicsit aggódtam az elején, mert az én tésztám is eléggé kemény és ragacsos volt, de amikor összekevertem a fehérjével, sejtettem, hogy nem lesz annyira vészes. És a végeredmény nagyon jó lett. Ringlóból csináltam.

Filamér
Filamér Sat, 2015-08-15 14:49

mezítlábas kristálycukorral is működik? Nyírfacukorhoz csak horráránon jutok hozzá...

pappneemike
pappneemike Sun, 2014-06-29 20:44

Ma elkészítettem. Már nincs belőle. Nagyon finom, könnyű a tésztája. Köszi a receptet.

perka
perka Sat, 2013-07-13 12:04

Nagyon jónak tűnt ez a recept, de valami nekem nem stimmel vele. Egy sűrű, ragacsos masszát kaptam a leírtak alapján. Alig tudtam belekenni a tepsibe. Most betettem sülni, majd meglátjuk, mi lesz a végeredmény.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-07-13 13:23

Nem egészen értem, mert ez egy vajas piskóta alap, tehát sűrű nem lesz, amire gyümölcsöket ültettem. Nekem rendben volt. Igazán sajnálnám ha nem sikerült volna. Remélem, azért jó lesz.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-06-13 18:37

Köszönöm, nagyon kedves vagy. Ma készítettem egy keletiest, és közben rád gondolta,. Majd azt is felteszem. Szép napot! Üdv: Évi néni

486
vaj 1 ek
margarin 15 dkg
xilit 10 dkg
finomliszt 25 dkg
vaníliaaroma 1 teáskanál
fahéj 1 tk
tojás 3 db
citrom 1 db
sárgabarack 50 dkg
porcukor 2 ek
nádcukor 2 ek