Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos rizsfelfújt

Barackos rizsfelfújt
Barackos rizsfelfújt
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Étteremben megláttam egy szelet rizsfelfújtat, de hát nem bűnözünk, főleg nem, amikor rohanni kell egyik helyről a másikra. De mire hazaértem már egyre csak a rizsfelfújton gondolkoztam. Átnéztem sok-sok receptet róla. Elég sok helyen panaszkodnak, hogy kiszárad, szóval jó tanácsokkal gazdagodva nekikezdtem egy saját receptötletnek. Legyen kétféle színű és barackos! :)

Bevált, nem szárad meg, sőt lehet kissé túl puha is, de szerintem ez nem baj. Kicsit keverék lett a gyümölcsrizs és a rizsfelfújt között, de baracklekvárral a tetején igazán finom! :)

Képek a készítésről itt.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Baracklekvárral! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 liter vizet melegítsünk meg, és főzzünk meg benne fél kg gyors rizst, hozzáadva egy kupaknyi olajat.
  2. Közben a barackot szűrjük le, vagy ha friss barack, akkor hámozzuk meg, és kockázzuk fel.
  3. Ha megfőtt a risz, öntsük hozzá még fél liter tejet, 130 g cukrot, 10 dkg olvasztott margarint, és keverjük el.
  4. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket 2 ek cukorral verjük kemény habbá.
  5. A tojássárgákat öntsük a rizshez. Adjunk még hozzá 2 csomag vanilin cukrot, 1 csomag sütőport és 8 ek lisztet.
  6. A masszát öntsük kétfelé. Az egyikhez keverjünk még egy ek fahéjat és 2 ek baracklekvárt. A másikhoz 1 dl málnaszörpöt.
  7. Majd a habot is felezzük meg, és óvatosan keverjük a rizsekhez.
  8. Kenjük ki margarinnal, és lisztezzük be a tepsiket (nekem 3 kis tepsiben készült ez a mennyiség, egy 30x20-asban és két őzgerincben). Öntsük alulra a barnás masszát.
  9. Pakoljunk rá barackokat. Majd öntsük rá a rózsaszín masszát, és szintén szórjuk meg barackokkal.
  10. Sütőben 15 percet nagy lángon (kb. 200 fokon) sülnek, majd még 45 percet kis lángon (180 fokon) sülnek, de ezt a sütő válogatja. :)
  11. Baracklekvárral lehet tálalni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 300
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsrizses felfújt, színes rizsfelfújt, gyümölcsös rizskoch

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

547
gyors rizs 500 g
víz 1 l
napraforgó olaj 1 teáskanál
őszibarack 1 kg
tej 7.5 dl
margarin 10 dkg
cukor 130 g
tojás 5 db
cukor 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 1 csomag
finomliszt 8 evőkanál
fahéj 1 ek
szörp 1 dl
sárgabaracklekvár 2 ek
margarin 2 ek
finomliszt 2 evőkanál