Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-tejfölös sütemény

Barackos-tejfölös sütemény
Barackos-tejfölös sütemény
62 perc / előkészület: 10 perc főzés: 12 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (121)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagy konyhafelújítás közben került elő pár receptes füzet, közöttük a 2010-es Rama Receptnaptár. Itt találtam ezt a sütikét. Igaz, hogy a Könnyű túrós sütemény tésztája annyira bevált, hogy inkább azzal készítettem. A krém nekem a krémeshez hasonlít, amibe gyümölcsöt szórtak. Sajnos idén lefagyott az összes barack a kertben, ezért konzervet használtam.

Azért is jó ez a süti, mert a megmaradt tojásfehérjéket fel lehet használni. Általában a pogácsákat, sós kelt tésztákat a sárgájával kenem le sütés előtt, a fehérjéket kis edénykében lefagyasztom. Sütés előtti nap kiveszem, és a hűtőben hagyom felolvadni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
  2. Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a krémet. A barackot kockázzuk apróra, és szűrőn hagyjuk lecsöpögni.
  3. A pudingporhoz adjuk a cukrot, és a tejjel keverjük csomómentesre, majd főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tejfölt, majd a barackkockákat.
  4. A tésztát vegyük ki a hűtőből, osszuk két részre, az egyiket nyújtsuk el lisztezett felületen a tepsink méretére.
  5. Kenjük ki a tepsit margarinnal, majd szórjuk meg liszttel.
  6. Terítsük bele a tésztát, szúrkáljuk meg egy villával.
  7. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, óvatosan forgassuk bele a krémbe, és terítsük a tésztára.
  8. Nyújtsuk ki a másik tésztát, és fedjük be vele a krémet.
  9. Előmelegített sütőben süssük meg.
  10. Hagyjuk kihűlni, majd a jobb szeletelés érdekében tegyük hűtőbe pár órára, akár egy éjszakára. (Takarjuk le alufóliával, nehogy a tészta megszáradjon.)
  11. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 48
össznézettség: 260 234
elküldve: 379
receptkönyvben: 4 070
elkészítve: 213/296
Facebookon megjelent: 5

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes barackos, barackos szelet, tejfölös sütemény barackkal

Hozzászólások (121)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-02-03 03:04

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Memi11
Memi11 Thu, 2015-02-12 20:52

Nem tudom lehet butaság, de a vaníliás pudingba bele lehetne főzni a kimaradt tojás sárgákat? Különben tényleg isteni finom megsütöttem.

Kokocikutya
Kokocikutya / Kokocikutya Fri, 2015-02-06 08:49

Megcsináltam a sütit, nagyon finom lett!! Párom mikor megkóstolta azt kérdezte, hogy eddig miért nem csináltam ilyet, mire én, hát csak most találtam rá a receptre :D egymagam be tudtam volna falni az egész tepsivel :P és ez az első krémes jellegű süti ami tényleg sikerült megcsinálnom, valahogy eddig ha olyan sütibe kezdtem amihez krémet is kellett készíteni, azt valahol mindig elrontottam, úgyhogy sokáig nem is mertem hozzákezdeni ilyen sütihez, de ez sikerült, úgyhogy köszönöm a receptet :)

nagyemese
nagyemese Sun, 2015-02-01 16:38

Bocsika, de nem egyértelmű hogy a lisztes keverékhez a 2 egész tojást kell beletenni, vagy csak a sárgáját?

maya53
maya53 Sat, 2015-08-01 15:16

Nagyon is egyértelmű!!!! 2 dr tojás az egész tojás nincs oda írva h fehérje vagy sárgája.

varikriszti
varikriszti Sat, 2014-11-01 17:54

Szia Andi!Nagyon finom süti,ízlett az egész családnak.Én egyből másfélszeres adaggal kezdtem, de nagyon megérte.Máskor is el fogom készíteni.Köszönöm!Üdv.:Kriszta

Orma
Orma Thu, 2014-08-21 11:32

Hogyha nem barack befőttből készítem el, hanem friss barackból az ugye nem fogja eláztatni a sütit? :-)

mtotpalne
mtotpalne Sat, 2014-07-26 18:54

Szia Andi! A tejföltől nem lesz a krém nagyon lágy, még nem sütöttem meg azért kérdezem. Sima v. finomlisztből készítetted?
Üdv.Marika

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2014-08-26 09:10

Kedves Marika, Elnézést a késői válaszért. Nem lesz túl lágy a krém, a hűtőben való pihentetés után szépen szeletelhető.
Sima fehér búzalisztből készítettem.
Szép napot! Andi

zs_judit
zs_judit Wed, 2014-07-23 23:28

Nyaralásra sütöttem meg, nagy sikere volt. Nagyon finom lett. :)

fnbetti
fnbetti / fnbetti Sat, 2014-06-21 00:10

Szia Andi!
Én csak most nézem az itteni profilodat, hogy te az "Aranytepsi"-s Andi vagy! :) Odáig vagyok a blogodért!! :D Rendszeresen sütök onnan. Kedvencem a fahéjas matyórózsa. Isteni! :) Ezt a sütidet is már vagy 10* megsütöttem, mert annyira finom. Hát akkor nem véletlenül. :)
Köszönöm neked a sok-sok finomabbnál finomabb receptet!
Bea

veressandrea
Andi80 / veressandrea Wed, 2014-07-09 14:00

Szia Bea, Ez igazán kedves, köszönöm szépen :-) Örülök, hogy tetszenek a finomságaim. Kívánok további kellemes időtöltést a konyhában. Szép napot! Üdv:Andi

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2014-01-11 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.01.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

noraa
peach87 / noraa Mon, 2013-08-12 19:15

Szia!
Megsütöttem, de sütés közben a teteje megrepedt :( (pedig úgy örültem, hogy sikerült rátennem szakadás nélkül) esetleg a tetejét is meg kellett volna szurkálnom villával? Köszönöm a választ! :)

veressandrea
Andi80 / veressandrea Wed, 2013-08-21 14:08

Szia, Sajnálom, hogy így jártál :-( Én egy másik süti esetében tapasztaltam ezt. Talán az volt a baj (nálam), hogy túl magasra tettem a sütőben a tepsit és nagyon közel volt a fűtőszálhoz, hamar sült. Biztosat én sem tudok mondani. Remélem, azért nem vette el a kedvedet és azért ízlett. További sok sikert és finomságot kívánok! Üdv:Andi

sacc1919
sacc1919 / sacc1919 Fri, 2013-05-24 18:14

Ma sütöttem meg, mindenkinek nagyon ízlett!
A lágy tészta kezelését úgy oldottam meg, hogy fagyasztóba tettem 1 órára. Mikor kivettem gyorsan dolgoztam vele, hogy a margarin ne puhuljon meg benne. Féltem a felső laptól mert azt már nehezebb korrigálni, de szerencsére jól sikerült az is. Nagyon puha, kellemes ízű süti lett a végeredmény. :) Köszönet a beküldött receptért!

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2013-05-27 22:16

Kedves egészségetekre! Nagyon ügyesen megoldottad, köszi, hogy megosztottad :-)
Szép estét! Üdv:Andi

Pillangó73
Pillangó73 Fri, 2013-05-10 11:40

Ez a süti isteni finom!Legközelebb én is kipróbálom meggyel .És tényleg érdemes várni vele,másnap ettük meg ami megmaradt belőle és még finomabb volt a tésztája!Köszönöm a receptet!

bettina0402
bettina0402 Sun, 2013-04-07 19:17

Sajnos nekem a tészta szétjött.Felemeltem, és mire a tepsihez értem, szétszakadt :(( Mit csináltam rosszul? Pedig szülinapomra sütöttem volna meg, de így nem lesz mutatós, ha tálalni fogom :(

954
margarin 20 dkg
tojás 2 db
porcukor 15 dkg
sütőpor 1 csomag
finomliszt 40 dkg
vaníliás pudingpor 2 csomag
cukor 6 ek
tej 6 dl
tejföl 4 dl
tojásfehérje 4 db
őszibarack konzerv 470 g