Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-túrókrémes torta

Barackos-túrókrémes torta
Barackos-túrókrémes torta
65 perc / előkészület: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármikor jól esik ez a könnyed, finom, gyümölcsös torta.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához:

A barackpüréhez:

A túrós krémhez:

A zselés réteghez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat a kétféle cukorral, kézi mixerrel kb. 10 perc alatt jó krémesre keverjük. Rászitáljuk a sütőporral és az étkezési keményítővel elkavart lisztet, óvatosan hozzákeverjük.
  2. Egy sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformába simítjuk, betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd tányérra tesszük, és köréje tortakarimát csatolunk.
  3. A barackpüréhez a nagy 820 g barackkonzervet leszűrjük, a levét felfogjuk, majd kell a zselés réteghez. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A barackot pürésítjük, kb. 500 ml barackpürének kell lennie. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, hozzákeverünk 3 ek. pürét, majd a maradék püréhez keverjük. Hidegre tesszük.
  4. A túrós krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót simára keverjük a joghurttal, cukorral és a citromlével. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, hozzákeverünk 5 ek. krémet, majd a maradék krémhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémhez keverjük.
  5. A piskótalapra elosztunk pár ek. barackpürét, majd rásimítjuk a krém felét, rá a püré fele, a maradék krém, és a végén a maradék püré. Egy villával óvatosan márványosra kavarjuk. Kb. 1-2 órára betesszük a hűtőbe.
  6. A zselés réteghez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. Kicsavarjuk, kevés konzerv lében felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a maradék levet. A tortára öntjük, és kb. 8 órára betesszük a hűtőbe.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 331
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1943 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

barackos túrótorta, túrókrémes baracktorta, gyümölcstorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

395
tojás 2 db
víz 1 ek
cukor 80 g
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 70 g
étkezési keményítő 30 g
sütőpor 1 tk
barackkonzerv 490 g
lapzselatin 5 db
lapzselatin 8 db
tehéntúró 750 g
joghurt 150 g
cukor 120 g
citromlé 1 citromból nyert
habtejszín 300 ml
gyümölcskonzervlé 300 ml
lapzselatin 3 db