Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-túrós torta Glasertől

Barackos-túrós torta Glasertől
Barackos-túrós torta Glasertől
80 perc / előkészület: 45 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piskótát megsüthetjük egy nappal korábban, alufóliába csomagolva friss marad. Ha mégis megkeményedne, a piskótalapokat locsoljuk meg egy kis narancslével, vagy baracklikőrrel.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A barackkrémhez

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy  kapcsos tortaforma alját kivajazzuk.
  2. A piskótához a tojásokat a cukorral, citromhéjjal és 4 ek forró vízzel kb. 10 perc alatt kézi mixerrel habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel, a tojáshabra szitáljuk és óvatosan elkeverjük. A tortaformába öntjük. 35 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A tortát vízszintesen elfelezzük. Az egyik lapot egy tányérra tesszük és tortakarimát csatolunk köréje.
  4. A krémhez a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A barackot leszűrjük. 3 fél barackot félreteszünk a díszítéshez. A maradék barackot kockára vágjuk és pürésítjük, majd a narancslével és cukorral egy lábasban felmelegítjük. Hozzákeverjük a baracklikőrt.
  5. A zselatint kifacsarjuk, és felolvasztjuk a barackban. Leveszük a tűzről és hozzákavarjuk a hideg túrót. A végén pedig a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan hozzákeverjük.
  6. A krémnek a felét az alsó piskótalapra simítjuk, lefedjük a felső piskótalappal. A maradék krémet rásimítjuk. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  7. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A tortát kivesszük a hűtőből, a torta karimát eltávolítjuk. A tejszín 2/3-ával körben megkenjük a tortát. A maradékot egy csillagcsöves nyomózsákba tesszük, csillagokat és vonalakat nyomunk a torra.
  8. A tortát körben megszórjuk a csokoládéreszelékkel. A maradék barackot szeletekre vágjuk, és a tortát ezzel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 913
elküldve: 1
receptkönyvben: 93
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

barackos túrótorta, őszibarackos túrótorta, gyümölcsös-túrós torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

447
tojás 4 db
cukor 175 g
finomliszt 100 g
étkezési keményítő 100 g
sütőpor 2 tk
citromhéj 2 tk
lapzselatin 10 db
barackkonzerv 85 dkg
narancslé 3 evőkanál
cukor 50 g
likőr 20 ml
tehéntúró 50 dkg
habtejszín 400 ml
habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag
csokoládéforgács 40 g