Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos túrótorta 4. - esküvői

Barackos túrótorta 4. - esküvői
Barackos túrótorta 4. - esküvői
90 perc / előkészület: 45 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát egy kedves barátom esküvőjére készítettem. Mindenkinek nagyon ízlett és tetszett.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 6 tojásból piskótát készítünk. (Én egyben szoktam feverni a tojásokat habnak a cukorral, majd ha szép habos a tészta óvatosan beleforgatom a lisztet.)
  2. Ezt vajazott-lisztezet  24 cm-es tortaformában 180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Aki nem biztos benne, hogy jó-e, tűprobával elenőrizheti.
  3. Míg hűl a piskóta, addig elkészítjük a krémet. Felverjük a tejszínt a cukorral, áttörjük a túrót, belereszeljük a citromot, majd bele is facsarjuk a levét. Összeforgatjuk a tejszín felével és belecsorgatjuk a forró vízben feloldott zselatint, ezután jöhet a többi tejszín.
  4. A kihűlt piskótát három részre vágjuk vízszintesen és beletöltjük a krémet. Ha esetleg kicsit lágyra sikerült a krémünk, be kell rakni kis időre a hűtőbe, hogy szilárduljon meg és csak ezután töltjük. Mikor rákentünk egy réteg krémet beledaraboljuk a tetszés szerinti mennyiségű barackot, erre rá a piskóta, újra krém és barack, megint piskóta és a tetejére csak krémet rakunk, hogy ne száradjon ki a hűtőben.
  5. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
  6. Ha kellő ideig pihent a tortánk, szépen el simogatjuk a krémet, hogy sima legyen és csak ezután vesszük elő a marcipánt.
  7. A marcipánt mindig jól át kell gyúrni, hogy puhuljon. Ezután kezdhetjük nyújtani átszitált porcukron, ugyanúgy, mintha tészta lenne. Ha szép vékonyra sikerült kinyújtani, akkor óvatosan feltekerjük egy sodrófára és szépen ráteríjük a tortára. Ilyenkor olyan fodros, mint egy terítő, de ezt kézzel szépen szét lehet igazgatni, simogatni. Ha ez is megvan, akkor óvatosan körbevágjuk egy éles késsel.
  8. Innentől mindenkinek a fantáziájára van bízva, hogyan díszíti tovább a tortát:).

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 488
elküldve: 2
receptkönyvben: 124
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvácska

Mióta szakács: 2010.06.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

esküvői barackos túrótorta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisRitus
kisRitus Thu, 2011-06-23 08:17

Szia Szilvácska,

azt szeretném megkérdezni, hogy milyen zselatint lehet használni hozzá? zselatin fixet vagy lapzselatint, vagy? nagy mumusaim a zselatinos sütik, ezért egy picit félek tőle: )

Köszi előre: Ritus

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-27 12:58

Nekem is elnyerte tetszésemet, minden tekintetben. Gratulálok hozzá,
én is meg fogom sütni a családnak férjem szülinapi tortája lesz!

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Wed, 2010-07-21 07:58

Elkészült!
Picit módosítva: más formában sült a piskóta, éppen ezért mindenből kb. 2/3-ad mennyiséget használva, marcipán helyett más díszítéssel a tetején, DE sikerélmény élesben! :)

Köszönöm a receptet! ... és szerintem nem is nehéz! ;)
Ildi

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Wed, 2010-07-21 07:57

Szia Szilvácska!

Gratulálok az elért sikereidhez!
A "szülinapi torta keresgélős" versenyben (melyet én írtam ki) :) , Te, pontosabban a tortád lett a befutó. Nagyon tetszik a recept!
Már a hűtőben pihen éjszakára. Eddig minden jól ment! :) (Légkeveréses sütőben, a javasolt 180 fokon, kisebb mennyiséggel, hamarabb, kb. 20-25 perc alatt megsült.)
Ildi

Klerke
Klerke / Klerke Sat, 2010-06-19 06:47

Irigylem azokat, akik tudnak ilyen CSODÁT készíteni! Gratula hozzá! :-) Biztos finom lehet!

802
tojás 6 db
cukor 18 dkg
finomliszt 18 dkg
tehéntúró 0.5 kg
cukor 20 dkg
növényi tejszín 0.5 l
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
őszibarack konzerv 40 dkg
zselatin 20 g
víz 1.5 dl
marcipán 100 dkg
porcukor 3 ek