Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos túrótorta Habcsók Mézi konyhájából

Barackos túrótorta Habcsók Mézi konyhájából
Barackos túrótorta Habcsók Mézi konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám névnapjára készült a sütemény, hamar el is fogyott a kis családi ünnepségen. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a fajta sütit, kellemes, hűsítő itt a nyári melegben.

A készítés menetéről találtok még több képet itt.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Üssük fel a tojásokat, külön szedve a fehérjéket. A fehérjékből verjünk kemény habot, hozzáadva a 2 cs vanilin cukrot.
  2. A tojássárgákhoz is adjuk hozzá a 150 g kristálycukrot, verjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót (sütőpor, 6 ek liszt, 4 ek olaj, 6 ek tej), s keverjük csomómentesre és homogénné.
  3. Adjuk hozzá óvatosan a fehérjehabot.
  4. Kenjünk ki egy kör alakú sütőformát (hasznos, ha kapcsos, levehető a karimája.) Lisztezzük is be egy picit, és öntsük bele a masszát. 10 percet nagy lángon sül (kb. 190 fok), s még 30-40 percet kis lángon a sütőben. (170 fok kb.). Tűpróba, utána kivesszük hűlni.
  5. Addig előkészítjük a többit. A túróhoz hozzáöntünk 300 g porcukrot, jól elkeverjük
  6. 1 dl tejet felteszünk melegedni, majd hozzáöntjük a zselatint, folyton kevergetjük a zacskó hátoldalán jelzett ideig (kb. 3 perc), majd a túróhoz öntjük, elkeverjük.
  7. A barackot cikkekre szeleteljük.
  8. Ha kész a piskóta, középen vízszintesen félbevágjuk, és a tetejét félretesszük. Ráöntjük a túró felét, elegyengetjük.
  9. Ráhelyezünk pár barackszeletet. Majd a túró másik felét is rákanalazzuk, és simítjuk, majd újra barackokat helyezünk rá. Végül beborítjuk a piskóta tetejével, ezt is befedjük barackkal.
  10. 2 dl vizet felteszünk melegedni, egy kis részét összekeverjük a gyümölcskocsonya porral (ha nem ízesített, akkor még 2 ek cukorral is), hozzáöntjük a vízhez, s folytonos kevergetés közben várjuk, hogy besűrűsödjön. Nem fog látványosan sűrűsödni, hisz akkor dermed, ha hűl. Majd lelocsoljuk vele a tortát.
  11. Picit hűl, majd betesszük a hűtőbe egy éjszakát pihenni.
  12. Következő nap levehetjük a forma karimáját, és már lehet is szeletelni!:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 041
elküldve: 6
receptkönyvben: 105
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Sió receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

emeletes túrótorta, rétegezett barackos túró torta, piskótás barackos túrótorta, zselés barackos túrótorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

404
tojás 5 db
cukor 150 g
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 1 csomag
finomliszt 6 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek
tej 6 ek
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tehéntúró 1 kg
porcukor 300 g
tej 1 dl
zselatinfix 20 g
őszibarack 600 g
víz 2 dl
tortazselé 1 csomag
cukor 2 ek