Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-vaníliás-túrós sütemény

Barackos-vaníliás-túrós sütemény
Barackos-vaníliás-túrós sütemény
51 perc / előkészület: 30 perc főzés: 8 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt is húsvéti vendégvárónak készítettem. Ez a századik receptem, és remélem aki úgy gondolja, hogy elkészíti ezt a finom sütit, annak ugyanolyan örömet okoz majd, mint nekünk, mert nekünk nagyon ízlett, a Keresztlányomék repetáztak is belőle.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgákat a cukorral, és a narancslével habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. Kivajazott-lisztezett tepsiben, 160 fokra előmelegített sütőben, kb 12-14 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
  3. A krémhez az őszibarack levét leszűrjük. (Ez 4 dl, ha nincs annyi, akkor vízzel vagy főzőtejszínnel pótoljuk.) Kb 1dl lében csomómentesre keverjük a pudingport. A többi őszibaracklevet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingporos levet, és állandó keverés mellett 1-2 perc alatt besűrítjük. Időnként megkeverve langyossá hűtjük.
  4. Közben a porcukorral felverjük a tejszínhabot.
  5. Egy tálba tesszük a túrót, a langyos pudingot hozzáöntjük, és robotgéppel elkeverjük. A barackokból 4-5 db-ot szeletekre vágunk, a többit felkockázzuk, és a túrós krémbe keverjük. Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
  6. A kihűlt piskótára kenjük a krémet. A krém tetejére helyezzük a barackszeleteket.
  7. A zseléhez 250 ml hideg vízben elkeverjük a zselatinport, és 5 dkg kristálycukor keverékét. Felforraljuk, időnként megkeverve. Ha felforrt, 15-20 másodpercig keverve forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Ha kezd sűrűsödni, ráfolyatjuk a süteményünk tetejére.
  8. Hűtőbe tesszük pár órára, majd tetszőlegesen szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 34x24 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 579
elküldve: 37
receptkönyvben: 328
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackbefőttes-túrós sütemény, vaníliás túrós sütemény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bobkebabka
bobkebabka Wed, 2015-02-04 14:55

Sziasztok!
Egyszerű elkészíteni, és nagyon finom! Ajánlom mindenkinek! Üdv.: Böbe

pecsibori
pecsibori Fri, 2014-05-23 17:44

Igen, felvertem a tejszínt, igaz, nem kaptam Hulala-t, habtejszínnel készítettem , és tettem hozzá egy habfixálót. Igazság szerint folyósabb lett a krém 5 óra hűtő után, mint amikor elkészítettem. De tényleg nagyon finom az íze, és nem fog kárba veszni! Üdv, Bori

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Fri, 2014-05-23 17:54

Szia! Örülök, hogy azért kanállal megeszitek! Valószínűleg, akkor az volt az oka a folyósabb krémnek, hogy nem a cukrászhabot, azaz a hulalát használtad. Én nagyon szeretem a hulalát, mert még habfixáló nélkül is nem összeeső habot kapok ha felverem. Üdvözlettel:Kinga

pecsibori
pecsibori Fri, 2014-05-23 15:59

Sziasztok! Nekem folyós maradt a túrós krém. Finom, valószínű el is fog fogyni, de kanállal kell enni :)

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Fri, 2014-05-23 16:21

Szia! Még az jutott az eszembe, hogy a tejszínt felverve forgattad bele? Mert ha nem, az is folyóssá tehette! üdv:Kinga

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Fri, 2014-05-23 16:18

Szia! Nem lehet, hogy túl sok folyadékot tettél hozzá? Mert 4 dl folyadékkal a puding sűrű. A túró sem folyik. Ha hozzátetted a 2 dl tejszínt, akkor pont jó állagúnak kellett volna lennie. Nem tudom, hogy mi lehetett a baj. Mindezek ellenére azért örülök, hogy ízlik! Üdv:Kinga

869
tojás 3 db
finomliszt 9 dkg
cukor 7.5 dkg
narancslé 20 ml
1 csipet
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tehéntúró 50 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
őszibarack konzerv 850 g
növényi habtejszín 2 dl
porcukor 6 dkg
cukor 5 dkg
tortazselé 11 g
víz 250 ml