Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackpálinkás barackos gombóc

Barackpálinkás barackos gombóc
Barackpálinkás barackos gombóc
105 perc / előkészület: 90 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha gyerekek is esznek a gombócból, akkor a pálinkát hagyjuk el.

hozzávalók / 4 adag

A gombóchoz

A főzőléhez

A pirított zsemlemorzsához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, héját lehúzzuk, majd burgonyatörőn áttörjük. Hűlni hagyjuk.
  2. A kihűlt burgonyához adjuk a többi hozzávalót, és sima tésztává gyúrjuk.
  3. A barackot megmossuk, kimagozzuk. A kockacukrot meglocsoljuk egy kis barackpálinkával, majd minden barackba egy kockacukrot teszünk.
  4. A burgonyamasszát 12 egyenlő részre osztjuk. A barackokat a tésztával beburkoljuk, majd gombóccá formázzuk.
  5. Egy fazékban 3 l vizet felfőzünk a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a fahéjat, gyömbért, a vaníliarudat, a narancs- és a citromhéjat. Beletesszük a gombócokat és lassú tűzön éppen csak gyöngyözö vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük.
  6. Egy serpenyőben a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
  7. A gombócokat leszűrjük, majd megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 220
elküldve: 0
receptkönyvben: 129
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sárgabarackos gombóc, fűszeres burgonyagombóc sárgabarack töltelékkel, barackos gombóc pálinkásan

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cserti jutka
cserti jutka Thu, 2014-06-26 04:50

Köszönöm a receptet. Feltetlen kiprobálom. Soha nem gondoltam volna, hogy a fövövizet izesitsem.

642
burgonya 500 g
étkezési keményítő 50 g
finomliszt 50 g
búzadara 50 g
tojás 1 db
vaj 40 g
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
vanília 0.5 db
sárgabarack 12 db
kockacukor 12 db
pálinka 12 csepp
2 ek
cukor 4 ek
fahéjrúd 0.5 db
gyömbér 2 g
vanília 0.5 db
narancshéj 2 g
citromhéj 2 g
zsemlemorzsa 100 g
vaj 2 ek
porcukor 2 ek