Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bárány borókabogyóval sütve és zöldségekkel tálalva

Bárány borókabogyóval sütve és zöldségekkel tálalva
Bárány borókabogyóval sütve és zöldségekkel tálalva
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiadós ebéd vagy vacsora, sok rosttal és vitaminnal.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Más szószt is használhatunk, de az édesburgonya és sárgarépa mellé édes szósz illik, ami kiemeli a bárány ízét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A sárgarépát meghámozzuk, 7 mm vastagságúra felkarikázzuk. Az édesburgonyákat meghámozzuk, nagyjából a sárgarépával megegyező méretűre daraboljuk.
  3. Egy kisebb serpenyőben felolvasztjuk a kókuszzsírt, beledobjuk a borókabogyót, és a bárányhúst egészben, minden oldalon megsütjük 1-2 perc alatt. Ezzel kérget formálunk, és a bárány ízét és levét bezárjuk a húsba.
  4. Egy tepsibe helyezzük, ráöntjük a kókuszzsírt, rászórjuk a borókabogyókat, mellé helyezzük az édesburgonya darabokat és rá a sárgarépát. Sóval megszórjuk.
  5. Alumínium fóliával letakarjuk, és fél óra alatt megsütjük.
  6. A káposztát leveleire szedjük, a vastag ereket kivágjuk, és tetszőleges darabokra vágjuk. Közben egy főzőedényben egy deci vizet forralunk, és 5 perc alatt puhára főzzük.
  7. A bárányt felszeleteljük, elosztjuk két tányér között. A borókabogyókat kidobjuk. A sült sárgarépát és édesburgonyát is mellé halmozzuk. A káposztát leszűrjük, és a két tányérra osztjuk. A szószt is ráhelyezzük a bárány mellé.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 730
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bárány kókuszzsírban sütve, bárány édesburgonyával, bárány sárgarépával, bárány káposztával, bárány édesen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

982
bárányhús 40 dkg
borókabogyó 3 db
kókuszzsír 1 ek
édesburgonya 4 db
sárgarépa 2 közepes db
káposzta 0.5 közepes db
áfonyadzsem 2 ek
himalája só 1 kávéskanál
víz 1 dl