Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bárány curry burgonyapürével

Bárány curry burgonyapürével
Bárány curry burgonyapürével
100 perc / előkészület: 25 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az angolok honosították a curry-t és a maguk szája íze szerint krumplipürével is körítik.

hozzávalók / 8 adag

Bárány curry

Körítés

ajánlat

Nyers alapanyagokból előállított lélekmelegítő étek.

Szólj hozzá!

elkészítés

Bárány curry

  1. A bárányhúst 2 cm-s kockákra vágjuk. Jénaiban összekeverjük a citromlével és a kefirrel.
  2. Minimum egy éjszakán át, maximum 3 napig marináljuk benne. (Ha van türelmed kivárni a 3 napot, akkor olyan puha, omlós és szálkamentes húst kapsz, ami szinte elolvad a szádban!)
  3. A vajat főzőedényben felolvasztjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. Üvegesre pároljuk. A fokhagyma héját is lehúzzuk, és feldaraboljuk. A hagymához adjuk.
  4. A chili szárát levágjuk, hosszában kettévágjuk, magjait kikaparjuk. Apró kockákra vágjuk, a hagymához adjuk.
  5. A gyömbér héját lekaparjuk, tetszőleges darabokra vágjuk. A hagymás keverékhez adjuk.
  6. Beleszórjuk a koriandert, római kömény- és kardamom magokat.
  7. Beleöntjük a bárányhús kockákat a citromos kefirrel együtt.
  8. Hozzákeverjük a passzírozott paradicsomot. Felforraljuk, majd 1 óra alatt puhára pároljuk. Másnap újra felmelegítve még finomabb.

Burgonyapüré

  1. Közben a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és lobogó vízben megfőzzük.
  2. A krumplit leszűrjük, majd majonézzel, sóval, borssal összekeverjük.
  3. 8 porcióra osztva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 421
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pikáns curry, házi curry bárányból, curry-s bárány krumplipürével

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kata58
Kata58 Sun, 2016-11-06 11:33

Na eljutottam idáig, már készül...mivel kardamomot csak őröltet sikerült vennem így kb egy csapott kiskanálnyit tettem igaz két kiló húshoz...minden más arányában egyezik.nem tudom nem véletlen e hogy a bárányhúshoz nem írtál sót, de utólag is lehet sózni ha esetleg az íze mégis megkívánná...Sajnálom, hogy nem tudom hogyan kell ide képet feltenni..de ettől függetlenül beszámolok milyen lett miután teljesen elkészült. Kivártam a 3 napot!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2016-11-06 16:53

Ízlés szerint mehet bele só, de csak tálalás előtt ajánlom. Érdemes megkóstoltunk előtte, vagy az asztalra tenni egy sószórót és mindenki maga sózza a tányérján. Személy szerint én nem használok sok sót, vagy egyáltalán nem.

Kata58
Kata58 Thu, 2016-11-03 22:41

van már kardamomom...igaz őröltet sikerült vennem...és már benn van a citromos kefirben a a hűtőben....

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2016-11-04 22:44

huuuuu.... Jól hangzik! Holnap én is csípőset főzök!

Kata58
Kata58 Wed, 2016-11-02 22:31

Igen, marhahússal is csináltam már, csak kardammóm nem volt benne...és még pulykacombfilével.. is nagyon finom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2016-11-02 21:29

Mivel készítetted még? Marhahússal?

490
bárányhús 1 kg
citromlé 1 citromból nyert
kaukázusi kefir 3 dl
vaj 3 ek
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 40 g
chili 1 db
koriander 2 teáskanál
római kömény 2 teáskanál
kardamom 4 db
passzírozott paradicsom 5 dl
burgonya 0.5 kg
majonéz 4 ek
1 ek
bors 0 ízlés szerint